Image

Genesta in i Norge – köper för halv miljard

TRANSAKTIONER Genesta Nordic Baltic Real Estate gör sin första investering i Norge när man köper en Oslofastighet för 545 miljoner kronor före avdrag för latent skatt.
Publicerad den 16 December 2009

Fastigheten heter Grensen 5-7 och säljaren är Storebrand Eiendomsfond.

Fastigheten är centralt belägen nära Stortorget på handelsgatan Grensen och omfattar totalt cirka 14 400 kvm, varav cirka 10 600 kvadratmeter kontor och resterande del butiksyta. Bland hyresgästerna återfinns bland andra söktjänstföretaget Finn.no och Lindex. Genesta kommer fortsätta det arbete som Storebrand Eiendomsfond UNION Eiendomskapital AS bedrivit med att förbättra och utveckla fastigheten.

Det är fondens sjunde investering totalt, och den första i Norge. Tillsammans med investeringarna i Sverige, Finland och Litauen uppgår fondens sammanlagda innehav till cirka 2,3 miljarder kronor.

- Denna investering förväntas ge god och stabil avkastning samtidigt som den innebär att fondens innehav diversifieras ytterligare. Vi bedömer att den underliggande norska ekonomin är stark och att återhämtningen har varit snabbare i Norge än i våra övriga marknader. Vi hoppas kunna göra ytterligare investeringar i Norge framöver, säger David Renger, transaktionsansvarig för Genesta Property Nordic.

Akershus Corporate Finance har varit rådgivare åt Genesta.

Genesta Nordic Baltic Real Estate är en fond som har ett diskretionärt mandat att förvärva fastigheter i Norden och Baltikum. Fonden, som har en total förvärvskapacitet om cirka fyra miljarder svenska kronor, avser göra ytterligare investeringar om cirka en miljard kronor under 2010.

Union Eiendomskapital AS förvaltar fastighetens säljare, Storebrand Eiendomsfond AS. Union Eiendomskapital AS är en fondförvaltare med inriktning mot fastigheter och förvaltar fastigheter i Norge till ett värde av cirka tio miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige