Image

Fortsatt stora risker i fastighetssektorn: "Bankerna kommer kräva motprestationer"

Ekonomi/Finansiering Finansinspektionen fortsätter att varna för den höga skuldsättningen inom fastighetssektorn. De kommersiella fastighetsföretagen står fortsatt för cirka 50 procent av skulderna i den svenska företagssektorn och FI skriver i sin senaste stabilitetsrapport att de kommersiella fastighetsföretagen är särskilt utsatta i den anpassning som nu sker på marknaden. Fastighetssverige synar rapporten med kommentarer från FI:s chefsekonom Henrik Braconier.
Publicerad den 31 Maj 2023
- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige