Image

Fastighetsprofiler prisas av Patriotiska Sällskapet

EVENT Bröderna Erik och Mats Paulsson tar i dag emot Kungliga Patriotiska Sällskapets näringslivsmedalj vid en högtidlig ceremoni på Riddarhuset i Stockholm. Medaljen delas ut av näringsminister Maud Olofsson.
Också H&M:s Stefan Persson, ägare av fastighetsbolaget Ramsbury, får ta emot pris.
Publicerad den 15 April 2010

Varje år tilldelas medaljen ett tiotal personer, som med ägarinflytande skapat och utvecklat företag och därmed arbetat för ett bättre Sverige, vilket Kungliga Patriotiska Sällskapet gjort sedan 1772, då Gustav III skrev under stadgarna. Syftet med medaljen är att hedra mottagaren för ett långsiktigt betydelsefullt arbete samt att inspirera andra.

- Jag är glad att vi uppmärksammas på detta sätt. Våra verksamheter och vi själva har utvecklats tillsammans med många av våra medarbetare. Att hedras för framstående entreprenörskap är vi stolta över, säger Erik Paulsson.

Peab har växt organiskt och genom uppköp i rätt tid.

- Byggbranschen har haft många upp- och nedgångar. Vi har därmed fått många möjligheter att skapa och utveckla företaget, medarbetarna och oss själva. Vi engagerar oss även i yrkesutbildning på gymnasienivå i våra tre Peabskolor. Vi är mycket engagerade inom svensk idrott, säger Mats Paulsson som är en av grundarna, vd och störste ägare i Peab idag.

Motiveringen lyder:
Mats och Erik Paulssons Peab har byggts upp sten för sten under 50 år, från ungdomens maskinentreprenörer som började med sophantering och skördade ärtor på Bjärehalvön, till en stor aktör inom bygg och entreprenad. Verksamheten omsätter mer än 35 miljarder kronor och sysselsätter 13 000 personer i Sverige, Norge och Finland. Med stor kreativitet och uthållighet har bröderna Paulsson vågat satsa i lågkonjunktur och haft kraften att växa organiskt i högkonjunktur.

Övriga mottagare är Stefan Persson, H&M, Anette Beijer och Thomas Hedberg, Titan Television, Bengt Liljedahl, Liljedahl Group, Stefan Mattsson, Mattssongruppen, Filippa Knutsson, Filippa K, John Olov Bennmarker, Aven Bolagen, Bertil Eklund, TePe Munhygienprodukter och Ove Danielsson, Danfo.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige