Image

Dagon köper av Nordum

TRANSAKTIONER Dagon har köpt fastigheten Flygfyren 3 i Bulltofta, Malmö. Säljare är Nordums Fastighetsfond I AB. Köpeskillingen baseras på ett fastighetsvärde om 55 miljoner kronor, och betalning sker delvis med nyemitterade aktier.
Publicerad den 23 December 2009

Fastighetens totala uthyrningsbara area uppgår till cirka 5 200 kvm. Fastigheten är i mycket gott skick och belägen på Bulltofta industriområde. Hyresintäkterna uppgår på årsbasis till drygt fem miljoner kronor. Vid tillträdet är fastigheten fullt uthyrd och den största hyresgästen är Siemens AB.

Köpeskillingen baseras på ett överenskommet underliggande fastighetsvärde om totalt cirka 55 miljoner kronor. Köpeskillingen kommer delvis att erläggas i form av 205 600 nyemitterade aktier till en avräkningskurs på 68 kronor per aktie, vilka emitteras med stöd av årsstämmans bemyndigande.

- Att vi fortsätter att stärka vårt bestånd i Öresundsregionen med bra fastigheter i bra lägen känns naturligtvis bra. Fastigheten passar bra in i vårt bestånd och vi känner väl till den då vi tidigare ansvarat för förvaltningen. Samtidigt får vi in nya institutionella aktieägare till Dagon genom Nordums investerare. Detta är mycket glädjande, säger Roger Stjernborg Eriksson, verkställande direktör på Dagon.

Tillträde beräknas till den 1 februari 2010.

Nordier Property Advisors har varit säljarens rådgivare. Genom affären har Nordier nu varit rådgivare i två apportemissioner fördelade över tolv fastigheter och två OMX-noterade fastighetsbolag.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige