Image

Catella bildar allians med brittisk rådgivare

Bolag Catella har bildat en allians med Strutt & Parker genom att ingå ett exklusivt avtal om samarbete. Samarbetet är det första i sitt slag för båda parter och kommer att ge Catella och Strutt & Parker möjlighet att erbjuda sina kunder rådgivningstjänster inom fastighetssektorn på nya europeiska marknader.
Publicerad den 13 Mars 2013
Anders Palmgren. Bild: Catella
Anders Palmgren.

Samarbetsavtalet träder i kraft omgående och innebär att Catella och Strutt & Parker kommer att arbeta tillsammans inom rådgivning och därigenom utnyttja sin kombinerade styrka och storlek på Europas fastighetsmarknader. Båda rådgivarna får möjlighet att ge sina kunder tillgång till nya marknader och därigenom nya affärsmöjligheter.

Strutt & Parker är en välrenommerad fastighetsrådgivare med djupgående kunskap om den brittiska marknaden. De kommer att stödja Catella då de söker affärsmöjligheter för sina befintliga kunder i London och övriga Storbritannien. Catella kommer i sin tur att ge Strutt & Parker tillgång till sin europeiska organisation, vilket kommer att öka Strutt & Parkers internationella närvaro utanför Storbritannien.

- Vi är otroligt glada över den här alliansen med Strutt & Parker. Genom samarbetet kommer Catella kunna leverera större värde och erbjuda fler möjligheter för våra kunder. Det ger oss bättre tillgång till banker och finansiella institutioner i London, till investerare baserade i Storbritannien och till de investerare som använder London som språngbräda för europeiska marknadsaktiviteter, säger Anders Palmgren, chef för Catella Corporate Finance.

- Alliansen med Catella är ett steg i vår expansionsstrategi för att komma närmare det växande intresset för London bland internationella investerare. Genom att arbeta tillsammans med Catella, som har en djupgående kunskap om europeiska investerare, kommer vi att kunna erbjuda en rad möjligheter och lösningar för de som är intresserade av marknaden i Storbritannien, säger Andy Martin, senior partner på Strutt & Parker.

Strutt & Parker är en av Storbritanniens största privata fastighetsrådgivare och är ledande inom tjänster inom kommersiella, bostads- och landsbygdsfastigheter. De har 50 kontor och 750 anställda.

Catellas fastighetsrådgivning omfattar tre tjänsteområden, försäljning och förvärv, finansiering samt analys och värdering. Verksamheten är etablerad i elva europeiska länder och omfattar drygt 200 anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige