Image
Skeppsbron.

Grönt ljus för Skeppsbron

Bygg/Arkitektur Utvecklingen av Skeppsbron till att bli göteborgarnas nya mötesplats vid älven kan fortsätta. Efter en rad utredningar kring kostnader och vad som krävs enligt detaljplanen, tog kommunfullmäktige idag det slutgiltiga beslutet att projektet kan gå vidare.


Skeppsbrons fortsatta utveckling har varit en långkörare men nu kan projektet snart få klartecken för nästa steg.

Så vill staden gå vidare med Skeppsbron

Bygg/Arkitektur Utformningen av Skeppsbrons andra etapp har varit en långkörare men nu kan staden vara redo att ge klartecken för nästa steg. Fastighetssverige berättar mer om vad som måste göras enligt gällande detaljplan och vad det kostar.


Oscar Eng

Skeppsbron Skatt tar Oscar Properties till domstol

Juridik Skeppsbron Skatt tar Oscar Properties till Stockholms tingsrätt för uteblivna betalningar om 663 000 kronor, skriver Dagens Juridik.


Det är dags för bygget av nästa kvarter i Skeppsbron, Jönköping, att sätta igång.

Nästa kvarter i Skeppsbron klart för start

Bygg/Arkitektur Under tisdagen blev det klart att ett flertal aktörer ska vara med och bygga nästa kvarter i Skeppsbron. Kvarteret är det första av tre i den västra delen av Skeppsbron, som stadsplaneringsföretaget Södra Munksjön planerar att sälja.


Klartecken i kommunstyrelsen för Skeppsbrons fortsatta utveckling.

Klartecken för nästa steg vid Skeppsbron

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen har givit klartecken till Göteborgs stads åtagande av utbyggnaden av allmän plats i Skeppsbrons andra etapp. Beslutet kommer efter en ny tjänstemannautredning av vad som måste göras enligt gällande detaljplan och vad det kostar. Det slutgiltiga beslutet fattas av kommunfullmäktige senare i vår.


David Dahlgren.

David Dahlgren gör ny affär – köper i Arboga

Transaktioner Gladsheim har tecknat avtal om förvärv av ett bostadsbestånd med 186 lägenheter i Arboga för 115 miljoner kronor. Direktavkastningen bedöms uppgå till 5,1 procent. Tillträde sker i slutet av juni. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till drygt 500 lägenheter.


”Nu ska vi se till att det blir bra fart framåt”

Göteborg Veidekke Bostad är en av fem byggherrar som ska vara med och ta fram det nya området vid Skeppsbron på Södra Älvstranden i Göteborg. ”Vi är glada och stolta över att få vara med”, säger Olof Olausson, affärsutvecklare region Väst på Veidekke bostad.


AMF i ny finsk miljardaffär

Transaktioner För en vecka sedan gick AMF in i Finland via en miljardinvestering i handelsfastigheter. Nu tar man ytterligare ett steg genom en affär värd cirka två miljarder kronor.

Genombrottsaffär för Cavendo i Helsingfors

Bolag Det nystartade bolaget Cavendo är rådgivare när AMF etablerar sig på Helsingfors kontorsmarknad tillsammans med finländska pensionsbolaget Ilmarinen.


Byggstart för Göteborgs nya mötesplats

Bygg/Arkitektur Nu startar Västtrafik bygget av Stenpiren Resecentrum vid Skeppsbron i Göteborg. Resecentrumet är en del i den nya stadsutvecklingen vid Södra Älvstranden.


Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter till Chimney som skapar ett mediahus i den anrika fastigheten Argus 8 på Skeppsbron i Stockholm.

Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter på Skeppsbron i Stockholm

Uthyrning Vasakronan hyr ut 4 000 kvadratmeter i fastigheten Argus 8 till produktionsbolaget Chimney. Mobitv och Statens fastighetsverk är sedan tidigare hyresgäster i fastigheten som i och med uthyrningen till Chimney är fullt uthyrd.


Corallen skapar buss- och lastbilsverkstad i Jönköping

Bygg/Arkitektur Corallen skapar en 3 100 kvadratmeter stor buss- och lastbilsverkstad på Ljungarums industriområde i Jönköping.

Corallen ska miljöklassa samtliga nybyggnadsprojekt

Energi/miljö Skeppsbrons Lastbil och Bussverkstad blir Corallens första färdigställda fastighet som får klassificeringen Miljöbyggnad. Och nu har Corallen bestämt sig för att certifiera samtliga nybyggnadsprojekt enligt miljöklassningssystemet.


Uggla går vidare till Hannes Snellman

Juridik Carl-Magnus Uggla gick förra året till Ernst & Young, där han fick marknadsansvaret för Real Estate Tax-gruppen. Nu har han gått vidare och blir partner i Hannes Snellman.