Image
Den nya pelletsfabriken vid Valåsen i Karlskoga.

NCC bygger Moelvens nya pelletsfabrik i Karlskoga

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av Moelven bygga en ny pelletsfabrik i Karlskoga. Affären är en utförandeentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 100 miljoner kronor.


Fastigheten i Karlskoga som ska göras till vårdcentral.

Praktikertjänst planerar ny vårdcentral i Karlskoga

Bygg/Arkitektur Vårdföretaget Praktikertjänst avser att starta en ny vårdcentral i Karlskoga. Mottagningen är planerad att ligga på Gammelbacksvägen 4D och planen är att även tandvårds- och käkkirurgiska specialistkliniken Munhälsan flyttar till samma fastighet. Planerat startdatum är under det andra kvartalet 2024.


Niklas Zuckerman, vd, och Anders Nordvall, vice vd och transaktionschef, på Logistea.

Logistea tecknar nytt sjuårigt hyresavtal i Karlskoga

Uthyrning Logistea har tecknat ett nytt sjuårigt hyresavtal med 3P Logistic AB (Exacta) avseende lokal om 11 100 kvadratmeter för logistik på fastigheten Bofors 1:47 i Karlskoga.


Gladsheim köper i Karlskoga.

Gladsheim köper bestånd i Karlskoga

Transaktioner Gladsheim Fastigheter har köpt ett bostadsbestånd i Karlskoga omfattande 83 lägenheter. Beståndet utgörs av tre fastigheter, med en total uthyrbar yta om 9 818 kvadratmeter, var av 78 procent av fastighetsvärdet utgörs av bostäder och 22 procent av lokaler. köpet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 65 miljoner kronor. Säljare är Hallbergs Hyreshus och tillträde genomfördes den 16 maj. Efter köpet uppgår Gladsheims bestånd, inklusive meddelade förvärv, till över 2 100 lägenheter och ett samlat fastighetsvärde om cirka 2 875 miljoner kronor.


Andreas Wahlén, vd för NP3.

NP3 förvärvar fastigheter för 133 miljoner kronor

Transaktioner NP3 har i fem transaktioner förvärvat fem fastigheter till ett fastighetsvärde om 133 miljoner kronor och avyttrat sex fastigheter till ett fastighetsvärde om 256 miljoner kronor.


Sverker Källgården, vd för Cibus.

Cibus köper Ica-fastigheter

Transaktioner Cibus undertecknat två förvärv om totalt fyra fastigheter i Sverige för 4,5 miljoner euro, cirka 46 miljoner kronor. Tre av dem förvärvas från Ica Fastigheter i en "sale and lease back" transaktion och en från privat fastighetsägare. Tillträde sker den 1 juni 2021 för samtliga fastigheter.


Ankarhagen tre köper fastigheter som är uthyrda till Dollarstore.

Ankarhagen köper i tre städer

Transaktioner Ankarhagen förvärvar en fastighetsportfölj bestående av fastigheterna Hammarö Nolgård 1:303 i Karlstad, Karlskoga Gaspedalen 1 i Karlskoga, och Kristinehamn Buffeln 8 i Kristinehamn av AJEA Fastigheter i Karlskoga AB. Fastigheternas totala uthyrbara area uppgår till cirka 9 000 kvadratmeter och samtliga är uthyrda till Dollarstore på långa avtal. Ankarhagen tillträdde fastigheterna i början på november 2020.


Lennart Sten

Ny hyresgäst till Svenska Handelsfastigheter i Karlskoga

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat ett hyresavtal med hemelektronikkedjan Elon avseende en lokal om drygt 600 kvadartmeter vid den centrumnära handelsplatsen Skolgärdet i Karlskoga. Avtalet är tecknat på fem år med planerad invigning i höst.


Joachim Kuylenstierna.

Point Properties köper i Karlskoga Centrum

Transaktioner Point Properties, helägt av Fastator, köper tre fastigheter i Karlskoga centrum från Cromwell Property Group för 146 miljoner kronor.


David Dahlgren.

Gladsheim köper i Karlskoga

Transaktioner Gladsheim Fastigheter köper 76 lägenheter i Karlskoga för 51 miljoner kronor.


Cromwell tecknar nya hyreskontrakt i Galleria Kulan.

Cromwell tecknar nya hyreskontrakt i Karlskoga

Uthyrning Cromwell har tecknat tre nya hyreskontrakt i Galleria Kulan, Karlskoga, samt en längre förlängning av hyreskontraktet för ankarhyresgästen Willys. Dessa fyra förhyrningar omfattar totalt cirka 3 600 kvadratmeter.


Storaffär genomförd i Karlskoga

Transaktioner NRP säljer Booforsen Fastigheter i Karlskoga.


Amasten i storförvärv – Balder blir delägare

Transaktioner Amasten köper tre fastighetsportföljer för 845 miljoner kronor. Bland annat säljer Balder sitt bestånd i Finspång och blir i och med affären tioprocentig delägare i Amasten.
Amasten genomför en nyemission av både stam- och preferensaktier för att finansiera förvärvet.


NRF-portföljen renodlas

Transaktioner Cornerstone säljer sex mindre handelsfastigheter från Nordic Retail Fund för cirka 40 miljoner kronor.
Försäljningarna är ett första steg i en renodling mot färre och större enheter.


Peab bygger om skolor i Värmland

Bygg Peab har fått i uppdrag att bygga om och till två värmländska skolor. Den totala kontraktssumman uppgår till 255 miljoner kronor.