Image
Andreas Wahlén, vd för NP3.
Andreas Wahlén, vd för NP3. Bild: Kristoffer Lönnå

NP3 förvärvar fastigheter för 133 miljoner kronor

Transaktioner NP3 har i fem transaktioner förvärvat fem fastigheter till ett fastighetsvärde om 133 miljoner kronor och avyttrat sex fastigheter till ett fastighetsvärde om 256 miljoner kronor.
Publicerad den 19 November 2021

De förvärvade fastigheterna, med primärt ändamål för industri och handelsändamål, är belägna i Karlstad och Sundsvall. Den uthyrningsbara arean uppgår till 9 800 kvadratmeter med en tomtareal om 49 900 kvadratmeter. Det årliga hyresvärdet uppgår till 10,9 miljoner kronor och uthyrningsgraden uppgår till 100 procent.

Den genomsnittliga durationen för fastigheterna uppgår till 4,1 år. Två av fastigheterna som är belägna i Sundsvall har tillträtts. Övriga tre fastigheter som är belägna i Karlstad tillträds under fjärde kvartalet 2021.

NP3 har som en del i sin fortlöpande renodling av sin fastighetsportfölj avyttrat sex fastigheter primärt för kontorsändamål till ett fastighetsvärde om 256 miljoner kronor. Tre av fastigheterna är belägna i Skellefteå, en i Östersund, en i Jönköping och en i Karlskoga. Hyresvärdet för de avyttrade fastigheterna uppgår till 22,1 miljoner kronor med en uthyrbar area om 24 400 kvadratmeter och en genomsnittlig uthyrningsgrad uppgående till 89 procent.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ishockeyikonen: "Padeln är överetablerad – det drabbar alla"

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping HV71:s meste, och kanske bäste, spelare genom tiderna har likt många andra profiler gett sig in i padelindustrin. För Fastighetssverige berättar Johan Davidsson om varför han tror att hans Padelcenter kommer klara sig och hur aktörerna behöver tänka för att hitta lönsamhet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige