Image

”Ett event som alla i branschen borde gå på”

Fastighetskvinnan Newsec, Nordens i särklass största fastighetskonsult, är även i år partner i eventet Fastighetskvinnan. Här berättar Newsec Swedens vd Max Barclay om läget på den svenska fastighetsmarknaden, om den ofrånkomliga vändningen nedåt – och om förhoppningarna inför eventet. - Det känns som att förra året sa många manliga chefer till sina kvinnliga kollegor att ”det här borde ni gå på”. I år hoppas jag de säger: ”Det här borde vi gå på tillsammans.” Fastighetskvinnan är ett event som är angeläget för hela branschen, säger Max Barclay.
Publicerad den 15 Juni 2015
Max Barclay. Bild: Newsec
Max Barclay.

Max Barclay, chef för Newsecs svenska rådgivningsdel, har bråda dagar.

- Vi arbetar med väldigt många affärer just nu. Den svenska fastighetsmarknaden är glödhet och vi tror på ett nytt transaktionsrekord i år. Alla segment är starka samtidigt och fundamenta för fastigheter ser väldigt bra ut.

Samtidigt innebär de goda tiderna att de sämre tiderna kommer allt närmare.
- Det är svårt att peka ut en tidpunkt, men vi ser ett marknadsskifte framför oss, kanske inte på kort men på medellång sikt. I dagsläget är yielderna rekordlåga, transaktionsvolymerna på rekordnivåer, mycket kapital vill in i fastigheter, samtidigt som det finns god tillgång till finansiering. Men ingenting varar för evigt. Som det är nu kan inte mycket bli mer gynnsamt.

Vilka är de största utmaningarna för Newsec just nu?
- Att rekrytera rätt personer, som kompletterar de vi har. Framför allt har vi ambitioner att växa inom uthyrning och corporate solutions. Men på sistone har vi också anställt inom värdering och transaktioner.

Newsec profileras som The Full Service Property House, och är med drygt 650 medarbetare Nordens i särklass största fastighetskonsult. Vad är viktigast att fokusera på för att behålla den position ni har?
- Generellt handlar det om två saker: Att ha nöjda medarbetare och nöjda kunder. Sedan handlar det om att arbeta nära kunderna och förstå deras behov i olika marknadssituationer.

Newsec var partner i eventet Fastighetskvinnan redan premiäråret 2014.

- För oss är det väldigt viktigt att bygga ett dynamiskt team med medarbetare med olika bakgrunder, kön, åldrar och utbildningar. Att lyfta fram kvinnliga framgångsrika förebilder på event som Fastighetskvinnan är ett sätt att visa att det här är en bransch där duktiga kvinnor verkligen har goda karriärmöjligheter.

I år släpps också manliga fastighetstoppar upp på scenen, i de punkter som rör jämställdhet och mångfald – bland annat deltar Max Barclay i ett panelsamtal med Akademiska Hus Kerstin Lindberg Göransson, NCC:s Carola Laven och Vasakronans Fredrik Wirdenius.

- Jag ser fram emot årets event. Det var oerhört hög klass på de medverkande förra året, och det var väldigt nyttiga och intressanta punkter, och som alltid på sådana här event var mingeltiden värdefull för att knyta nya kontakter. Uppslutningen var god förra året men jag hoppas och tror att det blir en större andel män i publiken i år. Det här är ett event som alla i branschen borde gå på.

Seminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel i Stockholm den 1 september.

Till största delen är det ett klassiskt affärsseminarium med fokus på fastighetsbranschen – det unika är att samtliga talare i de rena businesspunkterna är kvinnor.

Det handlar också om jämställdhets- och mångfaldsfrågor – i de här punkterna släpps också män upp på scenen.

Du anmäler dig till eventet här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2023

Var: Grand Hotel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 14 september, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partners:Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige