Image

Uppsalahem säljer fastigheter i Storvreta

TRANSAKTIONER Storvreta Centrum HB och Uppsala Kommun Fastighets AB har träffat avtal som innebär att det senare företaget köper de kommersiella fastigheterna i Storvreta. Den nya ägaren tillträder sina lokaler den 1 juli 2009 och köpeskillingen uppgår till cirka 54 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Juni 2009

Storvreta Centrum HB är ett dotterföretag till Uppsalahem, som i sin tur är ett systerföretag till Uppsala Kommun Fastighets AB inom kommunens Stadshuskoncern.

Den koncerninterna överlåtelsen ska ses som en renodling av respektive verksamhet för både köparen och säljaren.

Uppsala Kommun Fastighets AB driver idag gallerian Kvarnen och Gottsunda Centrum. Stora utvecklingsplaner finns redan beslutade kring Gottsunda Centrum, och med förvärvet i Storvreta kan köparens verksamhet fokusera ännu mer på att utveckla centrumanläggningar i Uppsala.

Uppsalahem ser försäljning som en möjlighet att koncentrera sin verksamhet och att finansiera den fortsatta produktionen av nya hyresrätter i Uppsala och förnyelsen av det befintliga fastighetsbeståndet.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige