Image

Svenska Bostadsfonden säljer i Växjö

Transaktioner Svenska Bostadsfonden har sålt fastigheten Myran 13 i Växjö. Köparen är den lokala aktören Göran Lennartsson Fastighets AB. Affären består av sammanlagt 30 lägenheter och fastigheten har en total yta om 1 889 kvadratmeter varav 1 848 kvadratmeter är bostadsyta.
Publicerad den 14 September 2012

Köparen Göran Lennartsson Fastighets AB är ett familjeägt bolag med gedigen erfarenhet från branschen och som har en lokal förankring i regionen.
Affären berör fond 2 och är genomförd i bolagsform.
- Försäljningen av Myran 13 är en del av exitstrategin för fond 2. Fastigheten köptes under 2006 och har sålts enligt plan i år. Växjö är en ort som vi framöver vill fortsätta att växa i, det är en stark region med en imponerande tillväxttakt. Utöver våra nu befintliga cirka 140 lägenheter på orten är vi aktiva och tittar på de projekt som berör orten och regionen, säger Lars Swahn, vd på Svenska Bostadsfonden.
- Köpet av Myran 13 passar bra in i vårt bestånd och följer vår plan att växa med bostadsfastigheter i Växjö. Vi tackar Svenska Bostadsfonden för affären och för en välskött fastighet, säger Roine Lennartsson på Göran Lennartsson Fastighets AB.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: Även Oscar Properties andra rekonstruktionsansökan avslås

Juridik Idag hölls det konkursförhandling kring Oscar Properties och tingsrätten meddelar Fastighetssverige att något beslut om konkurs inte har tagits. Däremot kan Fastighetssverige berätta att även bolagets andra ansökan om rekonstruktion har avvisats av tingsrätten, på liknande grunder som den första ansökan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige