Image

Svenska Bostadsfonden köper i Norrköping

TRANSAKTIONER Svenska Bostadsfonden har köpt en fastighet med 62 lägenheter i Norrköping av det allmännyttiga fastighetsbolaget Hyresfastigheter i Norrköping AB. Fastigheten består av fyra byggnader som förutom lägenheter även inkluderar elva lokaler.
Publicerad den 27 Augusti 2009

Svenska Bostadsfonden förvaltar sedan tidigare över 125 lägenheter i regionen. Det aktuella fastighetsbeståndet kommer att förvärvas via dotterbolag till Svenska Bostadsfonden 7 AB (publ).

De förvärvade fastigheterna kommer att förvaltas med lokala resurser i Norrköping samt från Svenska Bostadsfondens regionala förvaltningskontor i Söderköping. Företagets befintliga närvaro i området innebär ett effektivt ägarskifte och minimala förändringar för de boende i fastigheten.

– Vi är mycket glada över att ha förvärvat denna fastighet samt över att kunna expandera vårt ägande i den så kallade Fjärde Storstadsregionen. Norrköpings inspirerande tillväxt med en stark samverkan mellan utbildning och näringsliv samt ett utmärkt strategiskt läge innebär att vi förväntar oss en stabil utveckling för våra investeringar över tid, säger Lars Swahn, vd för Svenska Bostadsfonden.

Hyresbostäder i Norrköping AB ser försäljningen som ett led i att frigöra ytterligare resurser för investering i den stora framtidssatsningen att bygga "Staden vid Strömmen".

– Svenska Bostadsfonden har lång erfarenhet av att förvalta hyresbostadsfastigheter och att hålla förvaltningen på en hög och jämn nivå är för dem en självklarhet. Det känns därför mycket bra för Hyresbostäder i Norrköping att lämna över ägandet till en långsiktig och stabil aktör med gedigen förvaltningserfarenhet, säger Gunnar Boquist, vd för Hyresbostäder i Norrköping.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige