Image

Skanska vinner över KO

JURIDIK I en dom i Marknadsdomstolen konstateras att Skanska lämnat tydlig information i sina förhandsavtal för bostadsköpare. Därmed lämnas Konsumentombudsmannens (KO) stämning utan bifall.
Publicerad den 21 April 2010

KO:s stämning från maj 2009 avsåg i huvudsak de förhållanden och villkor som gällde på den svenska bostadsmarknaden under slutet av 2008. Efter Lehman Brothers krasch hösten 2008 uppkom en ny situation. Flera personer hade svårighet att fullfölja sina ingångna affärer och vilka regler som då gällde på bostadsmarknaden var otydliga. Det visade sig att en del bostadsrättsköpare uppgav sig inte fullt ut ha förstått den information om avtalsvillkoren som Skanska och andra aktörer lämnat.

I domen konstaterar Marknadsdomstolen bland annat att: \\\″Skanska i aktuellt förhandsavtal tydligt har uppgett att underlåtenhet att fullgöra de genom avtalet åtagna förpliktelserna medför en skyldighet att ersätta motparten för därigenom uppkommen skada.\\\″

- Vi välkomnar domen som visar att Skanska inte har brutit mot marknadsföringslagen. Samtidigt vet vi att det är en stor och komplicerad affär när man köper ett nytt hem, därför strävar vi hela tiden efter att ge bättre information och bli tydligare i dialogen med våra kunder, säger Kaj Stenman, försäljningschef på Skanska Nya Hem.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i egna beståndet under Q1

Lista Med en transaktionsmarknad som går knackigt är det en bra tid att istället fixa till det egna beståndet. Men gör fastighetsbolagen det? Vilka noterade bolag investerade egentligen mest i sina fastigheter under första kvartalet? Fastighetssverige har listan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige