Image
Skanska säljer kontorsbyggnad i Budapest.
Skanska säljer kontorsbyggnad i Budapest. Bild: Skanska

Skanska miljardsäljer i Ungern

Transaktioner Skanska har sålt första fasen av kontorskomplexet H2Offices i Budapest, Ungern, till ERSTE Open-Ended Real Estate Investment Fund, representerat av ERSTE Alapkezelö Zrt., för cirka100 miljoner euro, cirka 1,2 miljarder kronor. Transaktionen kommer att bokföras av Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling Europa i det tredje kvartalet 2023. Tillträdet till fastigheten är planerat till det fjärde kvartalet 2023.
Publicerad den 19 September 2023

H2Offices är ett kommersiellt projekt, beläget i området Váci i Budapest, ett av de mest attraktiva affärsdistrikten i staden. Den första fasen erbjuder en total uthyrningsbar yta på cirka 27 000 kvadratmeter, varav 74 procent av kontors- och butiksytan har hyrts ut till företag med ungersk hemvist samt internationella hyresgäster. Den första etappen färdigställdes under det fjärde kvartalet 2022.

Byggnaden har erhållit LEED Core och Shell Platinum-certifieringar och siktar på WELL v2 Core & Shell och WELL Health & Safety. Den har också genomgått en certifieringsprocess för Access4You Gold, med fokus på tillgänglighet.

När det är helt färdigställt kommer H2Offices att erbjuda totalt cirka 67 000 kvadratmeter moderna kontorslokaler.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige