Image

Skanska bygger om miljonhus till passivhus

BYGG Nu har Skanska påbörjat sin tredje etapp som omfattar tre hus med 65 lägenheter i Alingsås. Projektet uppgår till 55 miljoner kronor och innebär att hyreshusen byggs om till passivhushus. Etappen beräknas stå färdig för inflyttning i mars 2011. Projektet är en del i Alingsåshems helhetsgrepp kring miljonprogramområdet Brogården.
Publicerad den 8 Februari 2010

Genom att bygga husen energieffektivt med täta välisolerade väggar och med hög värmeåtervinning minimeras värmeförlusterna, vilket leder till att miljöbelastningen minskar och driftkostnaderna sjunker. Skanska har tidigare renoverat tre av Brogårdens totalt 16 hyreshus i Alingsås. De första hyresgästerna flyttade in de nyrenoverade passivhusen i januari 2009.

- Brogården är ett pilotprojekt som väckt stort intresse i media och hos allmänheten. Vi har haft över 500 studiebesök från när och fjärran under första och andra etappen. Det är det roligaste projektet jag haft under alla mina år på Skanska, säger Martin Jorlöv, projektchef på Skanska.

Renoveringen av husen i etapp 3 kommer att sysselsätta ett 40-tal personer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige