Image
Serneke bygger om för nytt vårdcenter i Trollhättan.
Serneke bygger om för nytt vårdcenter i Trollhättan. Bild: Serneke

Serneke bygger om för nytt vårdcenter i Trollhättan

Bygg/Arkitektur Serneke Sverige AB har skrivit avtal med AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag för att bygga om Stavregården i Trollhättan till att bli ett nytt center för specialistvård.
Publicerad den 31 Augusti 2024

Det är den privata vårdgivaren Specialistläkarna som ska bedriva verksamheten och erbjuda är möjlighet att träffa specialister inom bland annat ortopedi, ryggkirurgi, gynekologi och kardiologi.

Stavregården, där Specialistläkarna ska etablera sitt center, är en anrik och vacker byggnad med lång historia. Huset byggdes på 1890-talet som fattiggård, men har under åren använts som bland annat lägenheter för Trollhättans Stads Omsorgsförvaltning och senast som kontor för hemtjänsten.

Entreprenaden omfattar att bygga om Stavregårdens lokaler till bland annat undersökningsrum, operationssalar, uppvakningsavdelning, reception, kontor, teknik- och väntrum.

– Vi ser fram emot att fortsätta vårt långa och goda samarbete med vår beställare Eidar och tycker det är spännande att få medverka i deras första projekt för vårdlokaler, säger Jimmy Kleveros, arbetschef på Serneke.

– Det känns riktigt bra att möjliggöra Specialistläkarnas etablering i Trollhättan. Detta kan innebära en avlastning för den offentliga vården och ett komplement som ger boende i Trollhättan och övriga Västsverige utökad tillgång till specialistvård i sin närhet. På detta sätt kan vi bidra till att stärka både vårdsektorn och näringslivet i Trollhättan, säger Sanny Mattelin, vd på AB Eidar Trollhättans Bostadbolag.

Byggstarten är planerad till september i år och det nya specialistvårdscentret beräknas stå klart i december 2025. Ordersumman uppgår till cirka 30 miljoner kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är fastighetsägarna som ska vattna vår mark"

Bygg/Arkitektur Staden finns för att vara en plats där vi kan mötas och utbyta varor och tjänster. I det sammanhanget lyfts ofta det småskaliga entreprenörsskapet fram – av politiker, stadsutvecklare och fastighetsägare – som något positivt, något man värnar om. Men hur ser verkligheten ut för den lilla entreprenören? Fastighetssverige har träffat och pratat med Karl Grafström, Business Area Manager på Poppels Hantverksbryggeri som nyligen flyttade in i nya lokaler i Vasakronans Platinan vid Lilla Bommen i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige