Image

Projektgaranti sköter produktionsledning åt HSB

Bygg/Arkitektur Nu är det klart att Projektgaranti har fått uppdraget att sköta produktionsledningen åt HSB Bostad när de bygger nytt i Viksjö i Järfälla kommun.
Publicerad den 21 Januari 2016

I Viksjö kommer HSB att bygga två stycken femvåningshus med totalt 53 lägenheter som tillsammans kommer att bilda Brf Enen. HSB:s ambition är att bygga bostäder med låg energianvändning, god innemiljö och miljöbedömda material. Preliminär inflyttning är våren 2017.

I projektet ska Projektgaranti sköta produktionsledningen för HSB, vilket innebär att de kommer att sköta logistiken mellan alla entreprenörer. De kommer även att samordna byggprocessen genom att hjälpa, stötta och driva projektet i rätt riktning.
Det är inte det första projektet som HSB valt att samarbeta med Projektgaranti i sin produktionsledning. Tidigare har man samarbetat i byggandet av Brf Pigghajen i Tyresö och Brf Finnboda Dockland i Nacka.

– Det känns jättekul att få förnyat förtroende av HSB. Vi har tidigare arbetat tillsammans kring flera projekt och jag ser nu fram emot att ta tag i Brf Enen, säger Gigi Burman från Projektgaranti, som kommer att gå in som produktionschef i projektet.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige