Image
Percy Nilsson.
Percy Nilsson. Bild: Parkfast

Percy Nilsson knappar in på Dingizians storägande i Doxa

Bolag Doxas styrelseledamot Percy Nilsson har ökat sitt innehav i bolaget med 4 miljoner aktier, från 45 till 49 miljoner aktier, i en affär värd 20,4 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.
Publicerad den 11 Maj 2023

Percy Nilsson ökar sitt innehav i Doxa med nära 9 procent till 16,6 procent av kapitalet och rösterna.

Köpet innebär också att Percy Nilsson knappar in på storägaren Greg Dingizian som är största ägare i bolaget med nära 18 procent av aktierna i bolaget. Detta enligt ägardatatjänsten Holdings.

Strax efter lunch stod det klart att även Doxas styrelseledamot Peter Strand ökar sitt innehav i Doxa med 20 procent, genom ett köp på 1 miljon aktier till en kurs om 5:10 kronor, i en affär värd 5,1 miljoner kronor enligt Finansinspektionens insynsregister och ägardatatjänsten Holdings.

Den 25 april lade Doxa ett publikt bud på byggbolaget Serneke Group och i rapporten två dagar senare skrev vd Victor Persson att planen är att "när förutsättningarna är rätt, dela ut detta bolag till Doxas aktieägare".

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige