Image

Ny styrelse i blödande Allokton

BOLAG Fyra nya medlemmar har valts in i Alloktons styrelse, bland andra Ole Vagner.
Samtidigt fortsätter bolaget att förlora pengar.
Publicerad den 20 Maj 2010

De fyra nya i styrelsen är:

Ole Vagner - grundade 1989 Investor Partner A/S som sedermera blev det börsnoterade Keops A/S. Ole Vagner sålde Keops 2007 och har sedan dess i huvudsak koncentrerat sig på det familjeägda Kefren Properties AB. Ole Vagner är vidare styrelseledamot och största aktieägare i Nordicom A/S, noterat på OMX Nasdaq i Köpenhamn. Ole Vagner är vidare vd för Property Bonds VIII A/S, ett av de bolag och finansiella strukturer som tidigare fanns inom Keops och som sedan såldes till Landic. Ole Vagner innehar en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Köpenhamn.

Tommy Trollborg, ny styrelseordförande - han var mellan åren 1963-1989 verksam som auktoriserad revisor. Sedan 1989 arbetar han aktivt i flera nationella och internationella bolagsstyrelser med bas från Randogne, Schweiz. Tommy Trollborg är bland annat ordförande i Fingerprint Cards AB (publ), Transferator AB (publ), Åkers Krutbruk Protection AB samt ledamot i styrelserna för Promobilia International AG, Promobilia Cursum SA samt stiftelsen Promobilia.

Jakob Johansson - har en bakgrund som egen företagare och investerare inom huvudsakligen IT-, finans- och fastighetsbranschen. Jakob Johansson är vd och styrelseledamot i riskkapitalbolaget Transferator AB (publ). Därutöver är Jakob Johansson även styrelserepresentant i diverse privata bolag.

Dimitrij Titov - har en bred erfarenhet av svensk och internationell affärsjuridik samt företagsförvärv och bolagsrätt. Dimitrij Titov är advokat sedan 1993 och delägare i Advokatfirman Fylgia sedan 1995. Dimitrij Titov är ledamot i Italienska Handelskammaren i Sverige samt styrelseordförande i Din Studio AB.

Alloktons delårsrapport för årets tre första månader visar på ett fortsatt blödande bolag.

Resultatet efter skatt uppgick till -10,1 (-88,9) miljoner kronor.

Nettouthyrningen minskade med 5 652 kvadratmeter, vilket motsvarar ett hyresvärde om 3,6 miljoner kronor.

Bruttoresultatet minskade till 39,7 (49,5) miljoner kronor, och nettoomsättningen till 103,3 miljoner kronor (104,9).

- Första kvartalet 2010 har varit väldigt kostsamt för oss liksom för övriga fastighetsägare i Sverige. Sammantaget uppskattar vi att den kalla och snörika vintern har inneburit kostnadsökningar på cirka 8-10 miljoner kronor jämfört med motsvarande kvartal förra året, främst i form av högre mediakostnader men även betydande utgifter för snöröjning och dylikt, säger vd Anders Wehtje.

- Vidare belastar vi kvartalet med cirka 3,2 miljoner kronor för det pågående arbetet att hitta en för bolaget bättre anpassad kapitalstruktur för framtiden. Den större delen av dessa kostnader är kopplade till de jurister och finansiella rådgivare som hjälper oss i detta arbete. Här ingår även vissa delar av de kostnader som uppstått för att genomföra två fullskaliga externa fastighetsvärderingar per årsskiftet 2009/2010, allt i syfte att ge trovärdighet till de diskussioner vi för med bolagets finansiärer.

- De förändringar vi genomförde i vår organisation under hösten 2009 har börjat få genomslag, även om det är en längre resa vi har påbörjat för att skapa en optimal förvaltningsorganisation för framtiden. Här har vi fortsatt mycket att göra men jag gläds åt den drivkraft jag ser bland våra medarbetare.

- Vi är fortsatt positiva till arbetet med att hitta en för bolaget bättre anpassad kapitalstruktur för framtiden. Samtalen och diskussionerna med ägare, banker och obligationsinnehavare förs med en positiv grundton och jag tror att alla parter ser det stora värdet i att vi hittar en lösning som gör Allokton till ett bolag med en stabil finansiell plattform framöver.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppgången och fallet för Engelberts skapelse

Bolag Konkurshoten har haglat över Oscar Properties genom åren – men likt en katt så tycks bolaget haft nio liv under sin 20 år långa historia. Med konkursförhandling om en vecka och begäran om rekonstruktion så tycks nu slutet vara nära. Fastighetssverige har kartlagt bolagets alla upp- och nedgångar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige