Image
Jonas Andersson och Erik Dansbo.
Jonas Andersson och Erik Dansbo. Bild: Slättö

Ny ankarinvesterare in i Slättö

Bolag Den danska pensionsfonden Lærernes Pension blir ny ankarinvesterare i Slättö.
Publicerad den 23 Maj 2023

Den danska pensionsfonden Lærernes Pension blir ny investerare i Slättö, genom att avsätta 600 miljoner svenska kronor till en Slättöfond. De ansluter sig till en grupp investerare som inkluderar ledande familjekontor i Norden och institutionella investerare som Nordea Life and Pension.
– Vi är mycket glada över att ha Lærernes Pension som ny investerare. Med sin expertis och sitt rykte är de högt ansedda i investeringsbranschen, och vi är verkligen hedrade över att ha dem som vår partner. Det är också ett starkt erkännande av teamet, vårt track-record och bekräftar det breda intresset från investerare och det positiva momentum vi upplever, säger Jonas Andersson, vice vd och partner på Slättö.
– Slättö satsar tematiskt och de främsta möjligheterna vi ser på den nuvarande marknaden finns inom logistik och lätt industri samt specialsituationer. Genom att utnyttja vårt robusta nätverk och off-market-strategi är vi väl positionerade för att dra nytta av dessa möjligheter. Nu kommer nästan 90 procent av vår nuvarande pipeline sourcad off-market, säger Erik Dansbo, partner och CIO på Slättö.

Lærernes Pension är en pensionsfond som tillhandahåller pensionssystem för mer än 150 000 lärare anställda i danska kommunala och privata grundskolor och i vuxenutbildningen. I slutet av 2022 hade det ett marknadsvärde på 146 miljarder danska kronor. Detta partnerskap betecknar det gemensamma engagemanget för hållbarhet och är ett bevis på Slättös meritlista när det gäller att leverera robust avkastning för investerare genom åren.
– Lærernes Pension är entusiastiska över vår investering tack vare Slättös starka track-record, höga standard inom ESG och det unika nordiska fokuset. Lærernes Pension anser att Slättö har den kompetens och erfarenhet som krävs för att nå våra investeringsmål och ser dem som en stark partner framåt, säger Tobias Friis, chef för alternativa investeringar på Lærernes Pension.
– Hållbarhet är integrerat i vår investeringsstrategi, eftersom vi är övertygade om att drivande hållbarhet inte bara bidrar till en mer motståndskraftig framtid, utan också skapar långsiktigt värde för våra investerare. Med stort fokus på hållbarhet och aktiv kapitalförvaltning i nära samarbete med hyresgästerna kan vi öka effektiviteten till nytta för både hyresgäster och planeten, säger Jonas Andersson.

Slättö har en tematisk investeringsstrategi, inköpsportföljer bestående av flerfamiljsfastigheter, förstklassiga logistikprojekt med fokus på sista mils leverans och lätta industritillgångar med värdeskapande potential. Tyngdpunkten ligger på investeringar i storstadsområden och regionstäder i Norden.

Alla fonder som förvaltas av Slättö marknadsförs endast till professionella investerare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige