Image

Nu inleds bygget av Diligentias nya stadsdel

STADSUTVECKLING Nu i dagarna, i och med att Malmömässan flyttar ut, inleds den omfattande nydaningen av kvarteret Bilen 7 i Västra Hamnen, Malmö.
Under tio år ska den 100 000 kvadratmeter stora ytan förvandlas till en levande stadsdel med kontor, bostäder och handel.
Publicerad den 13 April 2010

Det första kontorshuset ska stå klart för inflyttning under 2012-2013. 100 000 kvadratmeter markyta ska bebyggas med en stor andel helt nya kontor, ungefär 700 lägenheter kompletterat med handel, service och restauranger.

- Det är otroligt spännande att få vara med och utveckla den här fastigheten, som är en av Malmös största och har enorm potential med sin närhet till havet, centrum och Turning Torso. Tanken är att allt ska finnas nära till hands i den nya stadsdelen, såväl boende som arbete och handel. Vi har ett nära samarbete med Malmö Stad för att projektet och området ska utvecklas på bästa sätt. Vi kommer bland annat att genomföra byggnationerna etappvis eftersom vi lägger stor vikt vid att skapa ett attraktivt område över tiden, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef för Diligentia i Malmö.

Bland de byggnader som planeras för kvarteret Bilen märks bland annat en hög glasbyggnad med säregen arkitektur som kommer att ge området en distinkt profil.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige