Image

Lejonfastigheter bygger gruppboende i Linköping

Bygg/Arkitektur Lejonfastigheter uppför nu en gruppbostad i Sturefors med sex lägenheter för personer med psykisk funktionsnedsättning. Förutom lägenheterna, om cirka 48 kvadratmeter, kommer det att bli gemensamhetsytor, personalytor och gemensamt kök.
Publicerad den 11 November 2015

Utformningen och uppförandet av omsorgsfastigheter sker i nära kontakt med Linköpings kommun.
- Vi är glada att vi har hittat ett vinnande koncept och ser fram emot invigningen av boendet, säger Anders Loinder, Fastighetschef på Lejonfastigheter.

Byggstarten skedde i våras. Och bygget går enligt tidplan så till våren 2016 räknas gruppbostaden stå klar. Fastighetsägare tillika byggherren Lejonfastigheter höll nyligen den traditionsenliga taklagslunchen.

Maria Widfeldt, hållbarhetschef på Lejonfastigheter:

- Att lära sig från ett bygge och ta med den erfarenheten in i nästa projekt är viktigt. Jag är jätteglad över att vår fastighet klarade det högt uppsatta täthetskravet, 0,2, med marginal. Provtrycksresultatet på 0,11 visar att ni gör ett kanonbra jobb med att bygga ett energieffektivt hus.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige