Image

Kvinnligt styrelseproffs ny ordförande för NAI Svefa

KARRIÄR Nu har NAI Svefa utsett en ny styrelseordförande efter Per Granath. Dessutom har man valt in en stadsbyggnadsdirektör som ny ledamot.
Publicerad den 24 Juni 2009

När Lennart Weiss rekryterades som vd sommaren 2008 hade NAI Svefa beslutat att aktivt stärka sin marknadsposition. Under året som gått har ett förändringsarbete drivits internt och positiva effekter i marknaden har redan kvitterats.

Som ett led i att förnya och utveckla bolaget har även styrelsen förändrat sina arbetsformer och Kia Orback Pettersson valdes till ny ordförande vid bolagsstämman i juni. Per Granath, tidigare ordförande under elva år, har valt att lämna över ordförandeskapet till Kia Orback-Pettersson men kvarstår i styrelsen som ledamot. Per Granath är bolagets enskilt störste ägare och får därmed fortsatt stor betydelse för bolagets framtida utveckling.

Som ny ledamot valdes Björn Marklund, stadsbyggnadsdirektör i Partille kommun. Övriga ledamöter fick förnyat förtroende och omvaldes.

- NAI Svefas ägare vill förstärka och förnya styrelsearbetet. Kia med sin erfarenhet från både publika bolag och bolag inom branschen kommer att tillföra detta. Kia har suttit i NAI Svefas styrelse sedan 2006 och har god kunskap om bolagets historia, framtida mål och operativa verksamhet. Det här är ett naturligt steg för ett bolag som är i en förändringsprocess. NAI Svefa är personalägt och det är med glädje jag kan konstatera att ägarna är med på tåget och vill utveckla bolaget, säger Lennart Weiss.

Per Granath konstaterar att det efter elva år som ordförande känns naturligt att lämna över klubban till en ny kraft:

- Kia Orback-Pettersson är en erfaren och meriterad person med flera spännande styrelseuppdrag inom NAI Svefas verksamhetsområden och bidrar på det sättet både med branschkompetens och intressanta nätverk. Givetvis känns det extra roligt att en kvinna tar över ordförandeskapet i en bransch som av tradition domineras av män. För egen del känns det positivt att få förtroende att fortsätta styrelsearbetet inom NAI Svefa med en delvis ny konstellation och i ett läge när bolaget visar kraft och förmåga att möta en synnerligen svår finanskris. Jag ser med tillförsikt fram mot ett fortsatt positivt samarbete med såväl Kia, den övriga styrelsen som bolagets management, säger Per Granath.

Kia Orback Pettersson har, förutom arbetslivserfarenhet från detaljhandel och fastigheter, erfarenhet av kvalificerat styrelsearbete. Utöver NAI Svefas styrelse sitter Kia i styrelserna för Apoteket AB, Hemtex AB, Forsen Projekt AB, Jernhusen AB, Tengbom Arkitekter AB samt Ticket AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige