Image

JM säljer utomlands

Transaktioner JM säljer fastigheter i Danmark och Belgien för sammanlagt drygt 300 miljoner kronor.
Publicerad den 29 September 2015

JM har avtalat om försäljning av fastigheten Enghave Brygge, Köpenhamn. Affären uppgår till 290 miljoner kronor.

Fastigheten är belägen i centrala Köpenhamn och utgörs av en obebyggd tomt med möjlighet att utveckla bostäder och kommersiella lokaler. I och med försäljningen av Enghave Brygge består JM:s byggrättsportfölj i Danmark av en fastighet i Humlebäck och i nuläget pågår ingen produktion.

JM har även avtalat om försäljning av fastigheten Rue Felicien Rops, Anderlecht för 28 miljoner kronor.

Fastigheten är belägen i Anderlecht, Bryssel och utgörs av sista etappen i ett bostadsprojekt som JM utvecklat sedan 2010.

JM:s markinnehav i Belgien består därefter av en fastighet belägen i utkanten av Bryssel. JM har ett pågående projekt som kommer att avslutas under våren 2016.

– Försäljningen av fastigheterna är ett led i att fokusera vår utlandsverksamhet till Norge och Finland, säger Martin Asp, affärsenhetschef för JM Utland.

Tillträde och betalning kommer att ske under december 2015. Försäljningarna medför ingen resultateffekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige