Image

Finansrådgivaren: "Ofta billigare för kommuner att äga fastigheten själv"

Ekonomi/Finansiering SBB-krisen har gjort diskussionen om kommuner och regioners fastighetsinnehav till en het potatis. Många politiker vill fortfarande sälja ut delar av beståndet istället för att äga och driva fastigheterna i egen regi. Patrik Stenman, finansrådgivare på Kommuninvest, menar dock att kommuner som tror att man tjänar på att sälja fastigheter och sedan hyra dem tillbaka begår tankefel. – Man byter ett finansiellt åtagande mot ett annat, ofta sämre alternativ ur ekonomisk aspekt.
Publicerad den 28 Februari 2024

Senast från Fastighetssverige Plus

Ägarskap med ansvar – arkitektnykomlingen står ut i branschen

Bygg/Arkitektur I arkitektbranschen dominerar manligt ägarskap och Morota Staaf Arkitekters ägarform har därför blivit en fyrbåk som de båda ägarna först inte förutsåg. I det kvinnliga ägarskapet ligger nämligen ett ansvar att visa att det finns möjlighet för kvinnor att inte bara vara en del av, utan också att leda, företag. Fastighetssverige har pratat med duon om deras nystartade kontor och vad som driver dem framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige