Image
Jacob Fyrberg, vd för Emilshus.
Jacob Fyrberg, vd för Emilshus. Bild: Emilshus

Emilshus noterar preffar: Siktar på 10 miljarder i fastighetsvärde

Bolag Emilshus har nu offentliggjort ett prospekt inför noteringen av preferensaktier på First North Growth Market. Preferensaktierna emitteras till en kurs om 27,60 kronor och ger en årlig utdelning om 2 kronor, fördelat på kvartalsvis utbetalning. Bolaget presenterar även mål för tillväxt och finansiella riskbegränsningar.
Publicerad den 22 September 2021

Emilshus tillväxtmål:
Emilshus strategi är att fortsätta växa både organiskt och via förvärv och har som målsättning att uppnå ett fastighetsbestånd med ett samlat fastighetsvärde om tio miljarder kronor inom tre år. För att uppnå detta ska Emilshus i huvudsak fokusera på fastigheter för lätt industri, proffshandel/industriservice, externhandel och dagligvaruhandel. Emilshus ska arbeta proaktivt med att identifiera fastigheter, som möter uppsatta förvärvskriterier, att komplettera den existerande fastighetsportföljen med. Som ett exempel har Emilshus som ambition att förvärva fastigheter med ett sammanlagt fastighetsvärde om cirka 650 miljoner kronor i närtid.

Emilshus finansiella riskbegränsningar:
Emilshus har interna riktlinjer för hur finansieringsverksamheten i bolaget ska bedrivas och har fastställt följande målsättningar:
• Bolagets totala belåningsgrad, inklusive säljarreverser, ska på lång sikt inte överstiga 65 procent, beräknat efter marknadsvärde.
• Bolagets räntebetalningsförmåga ska på lång sikt inte understiga en räntetäckningsgrad på 3,0 gånger, beräknat som förvaltningsresultat med återläggning av finansiella intäkter och kostnader i förhållande till finansiella intäkter och kostnader.
• Högst 25 procent av låneskulden ska förfalla till omförhandling under en 12-månadersperiod.
• Bolagets genomsnittliga kapitalbindning ska inte understiga 2 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige