Image

Catella/Scribona-affären genomförd

BOLAG I dag tillträder Johan Ericsson som vd för det nya Catella, med Scribona som ägare.
Publicerad den 14 September 2010

Scribona tillträdde i går aktierna i Catella AB. Total förvärvslikvid inklusive lösen av Catellas lån till säljaregruppen uppgår, som tidigare meddelats, till 417 miljoner kronor exklusive ränta och transaktionskostnader.

Förvärvet har finansierats av 123 miljoner kronor i likvida medel och övrig del av extern finansiering uppgående till 294 miljoner kronor.

Johan Ericsson tillträder som vd för den nya gruppen i dag, där Scribona AB (publ) är moderbolaget.

Ando Wikström och Lennart Schuss, även de från Catella, tillträder ledningsgruppen för Scribona som CFO respektive vice vd.

Johan Ericsson har närmast varit vd för Catella Financial Advisory och är en av grundarna till Catellas fastighetsrådgivning som startades i början av 1990-talet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige