Image
Saga Jernberg.
Saga Jernberg.

Årets Unga Hållbarhetsprofil: Här är den tredje finalisten

Stora Hållbarhetsdagen Nomineringsfönstret är stängt och juryn har sammanträtt och utsett tre finalister i premiärupplagan av Årets Unga Hållbarhetsprofil. Här är den tredje finalisten.
Publicerad den 4 Maj 2023

Om en vecka, nästa torsdag den 11 maj, utses vinnaren i den första upplagan av Årets Unga Hållbarhetsprofil. Prisutdelningen sker på Stora Hållbarhetsdagen – anmäl dig till seminariet här. (Anmälan stänger imorgon fredag!)
En av de tre som har chans att vinna tävlingen är Saga Jernberg, hållbarhetsansvarig på Atrium Ljungberg.

Berätta lite om din bakgrund?
– Jag har studerat ett samhällsvetenskapligt miljövetarprogram på Handelshögskolan i Göteborg. Så jag har en kandidatexamen i miljövetenskap och kulturgeografi. Jag började därefter arbeta som miljökonsult i uppdrag mot fastighetsbranschen och i infrastrukturprojekt.
Därefter blev det arbete som hållbarhetsstrateg hos Jernhusen med fokus på projektutveckling men även vissa bolagsövergripande frågor som till exempel framtagandet av det första ramverket för grön finansiering.
Idag har jag arbetat i tre år hos Atrium Ljungberg som hållbarhetsansvarig. Fokus har varit att ta fram nya hållbarhetsmål och strategi för bolaget fram till 2030.

Vad är du själv personligen mest stolt över av det du åstadkommit i din karriär hittills?
– Det roligaste har varit att få arbeta i så spännande projekt och intressanta organisationer där jag har haft möjligheten att samarbeta och utvecklas tillsammans med många kompetenta kollegor. Men stunder man är stolt över är när kanske kollegor i andra roller tar nya initiativ inom hållbarhetsområdet efter gemensamma diskussioner. Att se fler ta till sig hållbarhetsfrågan.

Vilken är din drivkraft?
– Att någonstans försöka göra en förändring för en bättre framtid, kan vi gemensamt ställa om så kommer det gynna alla. Jag tror alla människor vill göra bra och rätt saker, och med den utvecklingen som krävs för planeten tror jag fler kommer vilja bidra och skapa förändring på den resan.

Vad gör du om tio år från nu?
– Om tio år får jag fortsätta arbeta med hållbarhetsfrågorna och se hur vi kan utveckla hållbara samhällen. Att få lära sig nya saker samtidigt som jag får känna att jag bidrar är viktigt för mig!

Fakta:
Namn: Saga Jernberg.
Ålder: 32 år.
Bor: Stockholm.
Familj: Sambo och en nyfödd.
Fritidsintressen: Umgås med familj och vänner samt är aktiv inom innebandy, tränare för bland annat Stockholms distriktslag samt håller utbildningar på Stockholms innebandyförbund.

Utmärkelsen Årets Unga Hållbarhetsprofil går till en person, max 35 år (född 1988 eller senare) som verkar i eller kring fastighetsbranschen och som har fokus på hållbarhet.
Vinnaren av Årets Unga Hållbarhetsprofil är nyskapande, initiativrik och affärsdrivande samt uppmuntrar och inspirerar i sitt arbete till en hållbar (ekonomisk, ekologisk och social) utveckling. Vinnaren är en god förebild och är, eller har goda förutsättningar att bli, en framtida ledare i branschen.

Juryn består av:
Anna Denell (ordf), hållbarhetschef, Vasakronan
Rahel Belatchew, vd/grundare, Belatchew
Anna Graaf, hållbarhetschef, White Arkitekter

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Hållbarhetsdagen 2024

Var: Grand Hôtel, Stockholm.

När: 9 april, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 5995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Stora Hållbarhetsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhällsbyggnadssektorn som arbetar med och/eller är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna inom hållbarhetsområdet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:

Partners:

Mer från Fastighetssverige