Image

Stora Hållbarhetsdagen - 9 April 2024

Årets mötesplats om värdeskapande hållbarhetsarbete i bygg-/fastighetsbranschen

Tisdag 9 april 2024

Stora Hållbarhetsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhällsbyggnadssektorn som arbetar med och/eller är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna inom hållbarhetsområdet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.


Medverkande Stora Hållbarhetsdagen 2024

Åsa Lindell, moderator

Åsa Lindell, moderator

Åsa Lindell är föreläsare, moderator och facilitator. Hon inspirerar och leder möten om bland annat möteskultur, förändring, levande värdegrund och bemötande.
Åsa Lindell har en bakgrund som organisationskonsult och kommunikationsdirektör i stora bolag som Schenker, Stena Line och Lindex och har varit verksam som chef inom Styrelseakademien och Företagarna. 
Åsa Lindell är närvarande, lyhörd och har en stor portion energi. Hon skapar goda möten och synergier mellan människor, oavsett om det är på den stora scenen eller i det lilla mötesrummet, på plats eller digitalt.

Annika Winsth

Annika Winsth

Annika Winsth är en av Sveriges mest välrenommerade ekonomer. Hon är sedan 2008 chefsekonom på Nordea. Hon har arbetat på Nordea sedan 1994, och var chefsanalytiker mellan 2002 och 2008. Innan hon började på Nordea arbetade hon på finansdepartementet. Hon har en fil kand i nationalekonomi från Lunds universitet.
Thomas Erséus

Thomas Erséus

Thomas Erséus är sedan januari 2022 vd för AMF Fastigheter. Han har tidigare innehaft en lång rad ledande positioner i fastighetsbranschen och näringslivet, såsom vd för Almega, Ericsson, Kungsleden och WSP.
Thomas Erséus är också styrelseledamot i Chalmers Tekniska Högskola och Chalmersfastigheter och har tidigare varit styrelseledamot i AMF Fastigheter,  Knightec, TS Nordic Group, Forsen, Bengt Dahlgren och Hallvarsson & Halvarsson.
Nickie Excellie

Nickie Excellie

Nickie Excellie är sedan sommaren 2021 hållbarhetschef på Alecta Fastigheter med tillägget chef för Kommunikation från sommaren 2022. Hon har tidigare varit hållbarhetsansvarig på Magnolia Bostad samt är medlem i Merc Talangnätverk sedan vintern 2020.
Nickie Excellie vann den första upplagan av Årets Unga Hållbarhetsprofil 2023 och var även finalist i Årets Unga Fastighetskvinna 2022.
Filip Elland

Filip Elland

Filip Elland är sedan 2016 hållbarhetschef på Castellum där han har arbetat sedan 2012. Han sitter dessutom i EPRA Sustainability kommitté och GRESB benchmark kommitté. Han har tidigare varit uppdragsledare inom hållbarhet på ÅF. I grunden är han utbildad civilingenjör inom väg- och vattenbyggnad vid Lunds Tekniska Högskola.
Anna Denell

Anna Denell

Anna Denell är sedan 2008 hållbarhetschef på Vasakronan. Hon har även arbetat för Locum och AP Fastigheter. Hon har flera gånger varit med på listan över de 100 mest inflytelserika i miljö-Sverige, blivit utsedd till Årets Samhällsbyggare, Årets hållbarhetschef och tilldelats Greenbuild Europe Leadership Award.
Anna Denell är ordförande i juryn för Årets Unga Hållbarhetsprofil.

Fredrik Sträng

Fredrik Sträng

Fredrik Sträng är Närkeskillen som var mobbad, notoriskt höjdrädd och som gick i terapi för sin dödsångest till att bli Sveriges främsta höghjödsklättrare med bland annat sju toppar ovanför 8000 meter och ett världsrekord. Han jobbar som filmare/fotograf och har drivit och även startat stora projekt i allt från telecom, virtual reality, dokumentärfilmer till teater. Han lever efter devisen: Per aspera ad astra – genom hårt arbete skall vi nå till stjärnorna. Han började jobba i industri som sjuåring och har drivit egna företag i större delen av sitt liv allt med kreativitet och skapande som målsättning. Projekten har varit allt från reklamfilm, hinderbanetävlingar, personlig tränare för landslag i Sverige till podcast och föreläsningar. Allt med syftet att stärka människors tro på sig själv, uppnå bättre resultat och att ta hand om vår vackra planet.
Elinor Blomberg

Elinor Blomberg

Elinor Blomberg är arkitekt SAR/MSA på Belatchew Arkitekter sedan januari 2020. Hon är också medlem i MERC Talangnätverk och har tidigare jobbat på BSK Arkitekter samt på Koncept Stockholm.
Elinor Blomberg är ledamot i juryn för Årets Unga Hållbarhetsprofil 2024.
Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky

Joakim Kaminsky startade Kjellberg & Kaminsky 2007 tillsammans med Fredrik Kjellberg. Han  är arkitekt och certifierad passivhusbyggare. Han har studerat arkitektur vid Chalmers tekniska högskola och har tidigare arbetat på UN-studio i Holland och på Wingårdhs arkitektkontor i Göteborg. 
Anna Graaf

Anna Graaf

Anna Graaf är sedan 2012 hållbarhetschef på White Arkitekter. Hon blev nyligen invald i Delegationen för Cirkulär Ekonomi, som enda representant från bygg- och fastighetssektorn. Anna Graaf är civilingenjör från Chalmers och har lång erfarenhet av miljö- och hållbarhetsfrågor inom fastigheter och stadsplanering. Hon har under flera år utsetts till en av ”Sveriges 101 Hållbarhetsmäktigaste” och varit finalist i ”Sveriges bästa Hållbarhetschef” två gånger. Anna Graaf är ledamot i juryn för Årets Unga Hållbarhetsprofil 2024.
Karolina Nyström

Karolina Nyström

Karolina Nyström är uppdragsansvarig inredningsarkitekt på Studio Stockholm sedan 2016. Hon har tidigare jobbat som inredningsarkitekt på White arkitekter och Tham & Videgård arkitekter. Hon har utbildat sig på Göteborgs Universitet och Konstfack i Stockholm.
Jan Ytterborn

Jan Ytterborn

Jan Ytterborn är Partner/Arkitekt SAR/MSA och affärsområdesansvarig inom stadsutveckling på Strategisk Arkitektur sedan 2011. Han har tidigare arbetat som arkitekt på Tengbom och har en arkitektur-utbildning från KTH.
Linda Kjällén

Linda Kjällén

Linda Kjällén är sedan hösten 2021 hållbarhetschef på CBRE Sweden. Hon var dessförinnan hållbarhetsexpert på Gatun Arkitekter. Hon var även tidigare under nio år på Sweden Green Building Council i olika roller, bland annat affärsutvecklare/strateg.


 • Johan Jägbeck

  Johan Jägbeck

  Johan Jägbeck är teknisk förvaltare på Fabege och har varit det sedan 2011. Han har tidigare arbetat på ATK Driftteknik som drifttekniker och har en högskoleexamen i statsvetenskap på Göteborgs Universitet.
  Joanna Berg

  Joanna Berg

  Sedan 2020 är Joanna Berg regionchef för bostäder i Stockholm och Mälardalen på Nrep. Bolaget som är erkänt för sin förmåga att omforma den byggda miljön, inklusive flera storskaliga stadsdelsutvecklingsprojekt, förvaltar 8 miljoner kvadratmeter fastigheter i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen och Tyskland. Hon har tidigare arbetat på bland Atrium Ljungberg, Riksbyggen och Järntorget Bostad.
  Karl Gustafsson

  Karl Gustafsson

  Karl Gustafsson är sedan våren 2018 projektledare, mark och exploatering på Uppsala kommun. Han har tidigare haft en tjänst som projektingenjör på Zengun samt jobbat på Nordea.
  Mia Häggström

  Mia Häggström

  Mia Häggström är sedan 2016 hållbarhetschef på Fabege, som hon varit på i olika roller sedan 2007. Hon är också verksam inom SGBC.  Mia Häggström var tidigare i sin karriär miljöskyddshandläggare på Södertälje kommun samt hälsoskyddshandläggare på Sundsvalls kommun.
  Tina Lindh

  Tina Lindh

  Tina Lindh driver sedan hösten 2023 det egna bolaget Equity Places. Hon arbetade tidigare som affärsutvecklare på Castellum (tidigare Kungsleden) där hon bland annat drev bolagets arbete med Symbiotic Concept som är framtidens erbjudande inom kontorsfastigheter, med arbetsplatser som inte bara utgår från hur människor vill arbeta, utan från hur de vill leva. Tina Lindh har belönats av SGBC för sitt arbete inom Well-certifiering, med fokus på hälsa och välmående. Välmåendefokuset förvaltar hon även som en av experterna från fastighetsbranschen i International Health & Wellbeing advisory board hos IWBI. 
  Emma Weman

  Emma Weman

  Emma Weman är sedan våren 2023 vd och delägare på Structor Miljöbyrån. Hon var tidigare, under drygt tio år, hållbarhetschef på Hemsö och har tidigare innehaft tjänster inom miljö-/hållbarhetsområdet på WSP och Stockholms stad.
  Cecilia Wetterqvist

  Cecilia Wetterqvist

  Cecilia Wetterqvist jobbar sedan 2014 som brand- och riskhanteringsingenjör samt hållbarhetsansvarig på Bengt Dahlgren. Hon har tidigare haft liknande uppdrag på ÅF. Cecilia Wetterqvist har en civilingensjörsexamen inom brandsäkerhet och riskhantering från Lunds universitet.
  Jim Collin

  Jim Collin

  Jim Collin är partner på Annell Ljus + Form. Han har 25 års erfarenhet som konsult inom belysning och ljusdesign för kontors- och hotellmarknaden med flertalet prestigefyllda projekt och designpriser i ryggsäcken. Hans föreläsningar handlar väldigt lite om produkter och material utan tar i stället upp större frågor som lönsamma och attraktiva kontorslokaler, personalens välmående samt ekonomiska vinster genom kloka investeringar i goda ljusmiljöer. Belysningen i våra lokaler är en dold och för många helt outforskad guldgruva där energibesparingar och ökad trivsel med råge betalar den ökade investering son kan tyckas krävas för att skapa rum för människor.
  Jessica Löfström

  Jessica Löfström

  Jessica Löfström är ordförande och vd för Ansvar & Säkerhet som hon grundade hösten 2020. Hon har också grundat bolaget ExpanderaMera AB samt är grundare, initiativtagare och ordförande för nätverket 17.
  Hon är också medaljör av Kungliga Patriotiska Sällskapets Näringslivsmedalj. Hon har fått SvD:s utmärkelse "årets affärsbragd" utdelat av prinsen samt är vinnare av Stora Säkerhetspriset.
  Therese Rydman

  Therese Rydman

  Therese Rydman är regionchef Sthlm Energi & GreenHub på Bravida Sverige sedan 2021. Hon har tidigare jobbat på bolaget som avdelningschef på VS Service & Rot. Innan dess var Rydman byggprojektledare på exploateringskontoret, Stockholms stad. Hon är utbildad inom ekonomi och juridik på Stockholms universitet.
  Ulf Wikström

  Ulf Wikström

  Ulf Wikström är sedan januari 2018 hållbarhetschef på Stockholm Exergi. Han har tidigare innehaft en liknande tjänst på Fortum Heat Scandinavia. Ulf Wikström är utbildad på Umeå universitet.

  Stora Hållbarhetsdagen 2024

  Var: Grand Hôtel, Stockholm.

  När: 9 april, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

  Pris: 5995 kronor exkl. moms

  Du anmäler dig till seminariet här.

  Stora Hållbarhetsdagen är den självklara mötesplatsen för dig i samhällsbyggnadssektorn som arbetar med och/eller är intresserad av miljö- och hållbarhetsfrågor. Här blir du uppdaterad på de allra senaste trenderna och affärsmöjligheterna inom hållbarhetsområdet samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter.

  Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

  Kontakta:

  Eddie Ekberg
  0736-574316
  eddie.ekberg@fastighetssverige.se

  Anthon Näsström
  0720-707824
  anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

  Arrangörer:

  Partners: