Image
Konkurserna steg kraftigt i november enligt UC.

Konkursvåg i Sverige – ökning inom samtliga branscher

Bolag Färsk statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC visar att konkurserna ökat kraftigt under november månad inom alla branscher. Den bransch som stigit mest är detaljhandeln.


Konkurserna ökade rejält i oktober

Bolag Färsk statistik från kredit- och affärsinformationsföretaget UC visar att konkurserna kraftigt tagit fart i hela landet under oktober månad. Statistiken visar även att trenden skiljer sig mellan landets olika elområden – störst ökning av andelen konkurser syns i norra Sverige.


Därför lär konkurserna öka inom byggindustrin

Bolag Konkurserna fortsätter att öka i Sverige och det gäller i de flesta branscherna, det visar den senaste månadsstatistiken från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Bland annat byggindustrin och detaljhandeln börjar se en ökning och den lär tillta under de kommande månaderna, det berättar UC:s ekonom Johanna Blomé för Fastighetssverige.


Fler företag som fått pandemistöd går i konkurs

Bolag Konkurserna fortsätter att öka, enligt den senaste månadsstatistiken från kredit- och affärsinformationsföretaget UC. Statistiken visar också att det sedan sommaren rör sig om en ökad andel bolag som fått pandemistöd. För de bolag som utsatts för kris efter kris är situationen inte längre hanterbar, menar Johanna Blomé, ekonom på UC.


Konkurserna väntas öka i höst.

Konkursvåg att vänta i höst

Ekonomi/Finansiering Trots ett instabilt ekonomiskt läge fortsätter konkurserna i Sverige att minska och är idag på de lägsta nivåerna på tio år. Det är endast inom handeln som konkurserna har ökat. Men till hösten väntar en konkursvåg, menar Johanna Blomé, ekonom på UC.


Richard Damberg, kreditexpert på UC.

Färre företag går i konkurs – men kan bli baksmälla i vår

Bolag UC:s senaste statistik för augusti visar på en positiv utveckling inom flera branscher, och hittills i år har det varit ett minskat antal konkurser och ett ökat antal nystartade bolag inom bland annat detaljhandeln och byggindustrin. Men det finns ett orosmoln inför våren, det berättar UC:s ekonom Richard Damberg för Fastighetssverige.


Richard Damberg, ekonom på UC, ser att konkurserna fortsätter minska i landet men att de dubblas inom hotell- och restaurangbranschen.

UC: Konkurserna fortsätter minska – men i en bransch dubblas de

Bolag Färsk statistik från UC visar att konkurserna i landet åter igen minskar. I februari minskar konkurserna med 20 procent jämfört med samma månad i fjol. Den positiva utvecklingen avspeglas även bland stora branscher – med undantag från hotell- och restaurangbranschen. UCs statistik visar att konkurserna inom branschen går mot strömmen och ökar med 48 procent i februari, jämfört med februari i fjol.


Richard Damberg, kreditexpert på UC.

UC: Positiv inledning på det nya året

Bolag Färsk statistik från UC visar att 2021 inleds med minskade antal svenska företagskonkurser. I januari minskar konkurserna med 19 procent jämfört med januari 2020, vilket inger hopp om en positiv start på det nya året. Faktum är att månaden januari 2021 har den mest positiva starten på året sedan 2015.


Richard Damberg, ekonom på UC.

"Black Friday kommer nog slå alla rekord i år"

Ekonomi/Finansiering Konkurserna i landet fortsätter att minska kraftigt – men det finns en oro framåt för att skärpta restriktioner kan komma att drabba bland annat handeln samt hotell-och restaurangnäringen hårt. För Fastighetssverige beskriver UC:s ekonom Richard Damberg läget och förutsättningarna för avslutningen av året.


Richard Damberg, kreditexpert på UC.

Analytikern: "Byggbranschen har klarat sig bättre än väntat"

Bolag UC:s statistik för september visar att konkurserna minskade med 39 procent jämfört med samma månad i fjol. Den bransch som hittills i år har klarat sig bäst utifrån ett konkursperspektiv är byggbranschen. UC:s ekonom Richard Damberg berättar mer om utvecklingen och framtidsutsikterna för Fastighetssverige.


Per-Axel Sundström, Oscar Properties finanschef.

Oscar Properties om konkurs-soppan: Vi har betalt skulden

Bolag Noterade fastighetsbolaget Heba har begärt ett av Oscar Properties dotterbolag i konkurs efter uteblivna hyresbetalningar. Den krisande lyxbyggaren menar dock att den sexsiffriga skulden betalades för två dagar sedan – men än så länge har Heba inte fått några pengar. Båda parterna kommenterar läget för Fastighetssverige.


Andreas Wahlén, vd för NP3.

Så här är marknadsläget i norr

Bolag Fastighetssverige ringer upp NP3 Fastigheters vd Andreas Wahlén. Vi frågar hur transaktionsmarknaden ser ut, påverkan från corona och om företaget har råkat ut för några konkurser i sitt bestånd senaste tiden.


Richard Damberg, kreditexpert på UC.

Kreditexperten: Värsta konkursvågen ligger framför oss

Ekonomi/Finansiering UC:s senaste statistik visar att konkurserna i landet ökat med 30 procent i april jämfört med samma månad 2019. Hotell- och restaurangbranschen samt detaljhandeln är fortsatt hårt utsatta och enligt UC:s ekonom Richard Damberg kommer det sannolikt bara bli värre de kommande månaderna. Fastighetssverige berättar mer.


Klädjätten MQ har ansökt om konkurs.

Här är fastighetsägarna som drabbas mest efter klädjättens fall

Bolag Coronakrisen blev nådastöten för klädjätten MQ – under torsdagen ansökte den stora varumärkeskedjan om konkurs. Med anledning av detta har Fastighetssverige tittat närmare på vilka hyresvärdar som har störst exponering mot kedjan, som har över 100 butiker i Sverige.


The Shirt Factory har bland annat en butik i NK på Hamngatan i Stockholm.

Anrika skjortspecialisten i konkurs – här är hyresvärdarna som drabbas

Handel Ytterligare en välkänd klädkedja har gått i konkurs. Den över 30 år gamla skjortspecialisten The Shirt Factory försattes i konkurs fredagen den 3 april. Fastighetssverige har tittat närmare på hur förhyrningarna ser ut.


Richard Damberg, ekonom på UC, om hur konkurserna kommer öka i spåren av coronapandemin.

UC om dystra trenden – väntar sig konkursvåg

Ekonomi/Finansiering UC har aldrig tidigare gått ut med extra konkursstatistik mitt i en pågående månad – men det akuta läget inom hotell- och restaurangbranschen saknar också motstycke i historien. Branschens företag blöder och Richard Damberg, ekonom på UC, väntar sig en konkursvåg framöver. Fastighetssverige berättar mer om de dystra siffrorna och prognosen för de utsatta segmenten.


Richard Damberg, kreditexpert på UC.

Kreditexperten om konkurserna: "Då får fastighetsbolagen problem"

Ekonomi/Finansiering I takt med att allt fler butikslokaler står tomma är det bara en tidsfråga innan krisen i detaljhandeln når fastighetsbranschen, det tror Richard Damberg, ekonom och kreditexpert på UC. För Fastighetssverige berättar han mer om branschernas konkursproblematik och om coronavirusets eventuella påverkan den närmsta tiden.


Antalet företagskonkurser minskar inom byggindustrin

Bygg/Arkitektur Byggindustrin hör till de branscher där företagskonkurserna minskar mest, enligt UC. Antalet företagskonkurser i Sverige är nu det lägsta på fem år.


Få konkurser inom fastighetsservicebranschen

Bolag Företagskonkurserna minskade 2014, jämfört med året innan. Bland de branscher som uppvisade bäst utveckling återfinns fastighetsservice och kontorstjänster, visar UC:s prognos.


Konkurserna ökar – men inte inom byggindustrin

Bolag Företagskonkurserna tog fart direkt på det nya året och ökade med tolv procent i januari. Uppgången var spridd mellan olika branscher och län. Byggindustrin och Stockholms län gick däremot mot strömmen med färre konkurser.