Image
Lokalmarknadsdagen
Kristoffer Kruse, Kristina Pettersson Post och Anders Forsling.

Lokalmarknadsdagen: Konjunkturnedgång – hur är uthyrningsläget?

Lokalmarknadsdagen Vår Efter en lång högkonjunktur pratas det allt mer om en nedgång och de noterade börsbolagen skakade till i inledningen av Q3-rapportperioden efter att flera bolag rapporterade negativa nettouthyrningssiffror, framför allt i Stockholm. Hur ser det ut i Göteborg? Hur hanterar fastighetsbolagen en annalkande konjunkturnedgång och hur påverkas uthyrningsmarknaden? De viktiga frågorna diskuteras på Lokalmarknadsdagen på Clarion Hotel Post den 16 januari.


Stora Kontorsdagen
Arcam, Bayer och Kindred är de tre finalistkontoren i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor! Vinnaren utses på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.

Sveriges Snyggaste Kontor: Här är de tre finalisterna

Stora Kontorsdagen Ett spelföretag, ett av världens största life science-bolag och en världsledare på 3D-skrivare. Där har du finalisterna i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor. Missa inte prisutdelningen på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.


Stockholmsverken.

Evrys dotterbolag flyttar till Stockholmsverken

Uthyrning IT-tjänsteföretaget Evrys dotterbolag Netrelations och Findwise flyttar in i Stockholmsverken. Dessutom kommer Evry Strategic Design Lab skapa ytor för kreativt samarbete med kunder. Totalt flyttar de in på cirka 1 400 kvadratmeter i korsningen mellan Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan.


Afa förlänger avtal på Västra Kungsholmen

Uthyrning Afa Fastigheter och Visma har tecknat avtal för en åttaårsförlängning på Lindhagensgatan 94-96 på Västra Kungsholmen. Avtalet omfattar Vismas 11 600 kvadratmeter stora huvudkontor.


Tenant & Partner storrekryterar

Bolag Stor efterfrågan gör att Tenant & Partner förstärker sitt Stockholmskontor med fem nya rekryteringar.


Kindred Group expanderar i Urban Escape

Uthyrning Speloperatören Kindred Group expanderar sin verksamhet i Stockholm genom att flytta in i AMF:s projekt Urban Escape på Regeringsgatan.


Storuthyrning i Fabeges nya projekt i Hammarby Sjöstad

Uthyrning Fabege har tecknat avtal med Naturvårdsverket om flytt till Trikåfabriken 9 i Hammarby Sjöstad, som nu moderniseras och byggs till. Avtalet gäller 7 700 kvadratmeter.


Carglass flyttar till Garnisonen

Uthyrning Carglass flyttar i september in i nya lokaler i Garnisonen på Karlavägen i Stockholm. Tenant & Partner har bistått företaget i projektet.


Storebrand hämtar asset manager från Tenant & Partner

Bolag Storebrand Fastigheters nye asset manager kommer närmast från Tenant & Partner och har tidigare även arbetet inom Newsec Corporate Finance och SEB Wealth Management.


Företagsuniversitetet förlänger med Klövern vid Globen

Uthyrning Företagsuniversitetet har förlängt sitt hyreskontrakt med Klövern och blir därmed kvar i Globenområdet. Tenant & Partner har bistått Företagsuniversitetet i projektet.


IDG till Fatburen

Uthyrning IDG flyttar i januari 2016 till 1 090 kvadratmeter i Fatburen på Magnus Ladulåsgatan i Stockholm.


Stena hyr ut 2 000 kvadratmeter på Drottninggatan

Uthyrning Stena Fastigheter hyr ut 2 000 kvadratmeter kontor till RNB Retail and Brands i Klarahuset på Drottninggatan 33 i centrala Stockholm.


Två svenska fastighetskonsulter bland de 25 bästa arbetsplatserna i Europa

Bolag När Europas bästa arbetsplatser korades i helgen i Luxemburg placerade sig Tenant & Partner sexa och Forsen Projekt på plats 25. Bakom utnämningen står Great Place to Work.


Let’s deal flyttar till Amerikahuset

Uthyrning Let’s deal flyttade nyligen in i nyrenoverade lokaler i Amerikahuset på Barlastgatan i Göteborg. Tenant & Partner har bistått som rådgivare till företaget genom hela omlokaliseringsprocessen.


Newsec hyr ut i Frösunda

Uthyrning Newsec har på uppdrag av Credit Suisse tecknat ett sexårigt hyresavtal med Länsförsäkringar Stockholm, som därmed flyttar sitt huvudkontor till Telegrafgatan i Frösunda.


Pembrokes Mästerhuset i centrala Stockholm är nu fullt uthyrt.

Mästerhuset fullt uthyrt

Uthyrning Pembroke Real Estates Mästerhuset, en kontorsbyggnad om 30 650 kvadratmeter i centrala Stockholm, är fullt uthyrt tre månader före färdigställande.


Mästerhuset fullt uthyrt

Uthyrning Pembrokes Mästerhuset på Mäster Samuelsgatan i Stockholm är nu fullt uthyrt. Den senaste uthyrningen är till Trioptima, som hyr 3 500 kvadratmeter.


Atlasmuren hyr ut i Danderyd

Uthyrning Till våren flyttar ALS Scandinavia AB in i Atlasmurens fastighet Skruven 1 i Danderyd.
Förhyrningen avser 2 275 kvadratmeter kontor och avancerade teknik- och labb-lokaler.


Fastpartner köper i Spånga

Transaktioner Fastpartner köper en 20 000 kvadratmeter stor lager- och produktionsfastighet i Lunda av Liber AB.


Vasakronan hyr ut på Lindhagensgatan

Uthyrning Vasakronan hyr ut 2 200 kvadratmeter till den statliga myndigheten Statens Institutionsstyrelse (SiS) på Lindhagensgatan 126 i Stockholm.