Image
Nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm.
Nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm. Bild: Per-Erik Adamsson

Scius Partners hyr ut 3 600 kvadratmeter i Hagastaden

Uthyrning Scius Partners har hyrt ut cirka 3 600 kvadratmeter i det nyutvecklade Fenix i Hagastaden, Stockholm, till Addnode Group och HSB Riksförbund.
Publicerad den 30 Januari 2023

Addnode Group är en börsnoterad koncern som förvärvar, driver och utvecklar entreprenörsdriva IT-företag. Addnode Group förhyr cirka 2 500 kvadratmeter i Fenix.

HSB utvecklar och förvaltar boende för över en miljon människor i Sverige. HSB placerar sina nationella bolag till Fenix och hyr cirka 1 100 kvadratmeter.
— Fleminggatan har tjänat HSB väl genom åren, nu vill vi bli en ännu mer attraktiv arbetsgivare med flexibla arbetssätt, som det nya kontoret kan erbjuda. Dessutom kommer kontoret vara en central punkt för hela HSB och våra samarbetspartners. Vi kan dessutom utföra samma arbete med bara en tredjedel av dagens kontorsyta. säger Pernilla Bonde vd HSB.
HSBs nuvarande kontor på Fleminggatan 41 har varit huvudkontor sedan 1939, då fastigheten byggdes av HSB. Fastigheten såldes 2013 av HSB till Afa fastigheter, men ägs idag av Union Investment.
– Även om Fleminggatan har gamla HSB-anor känns det rätt och riktigt att flytta. HSB fyller 100 år i år och det här blir ett spännande startskott för HSBs fortsatta utveckling, säger Pernilla Bonde, vd HSB.
HSB lämnar lokalerna på Fleminggatan 41 den 30 april. Under perioden fram till inflytt hos Fenix i Hagastaden kommer en temporär kontorslösning att skapas.

– Vi är mycket glada att välkomna dessa välkända hyresgäster till Fenix. Det är en spännande mix av bolag som nu samlas i fastigheten, inklusive bland andra bolag med 100 åriga traditioner, globala dataspelsutvecklare och industribolag med miljö- & hållbarhetsambitioner. Gemensamt är att de uppskattar helheten som Fenix koncept erbjuder företag och framförallt dess anställda, säger Mikael Freudmann, vd Scius Partners.

Fenix erbjuder unika kontorslokaler belägna i centrala Stockholm, med generösa takhöjder och industriella karaktärsdrag. Fenix är den första fastigheten i Norden som uppnår den högsta Wired Score-certifieringen, Platinum, i kombination med BREEAM Excellent och WELL Guld certifieringar. Fenix erbjuder sina hyresgäster bemannad reception, gym, konferenser, takbar och restaurang.

Avanti Partners och Studio Stockholm har hjälpt Scius i uthyrningsarbetet. Addnode Group och HSB har biträtts av Tenant & Partners.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Tenant & Partner på Branschguiden

Performing Workplaces®

I över 26 år har vi hjälpt företag och organisationer med alla typer av fastighets- och lokalfrågor. Alltid med 100% lojalitet till våra kunder som kommersiella hyresgäster. Genom utveckling av arbetssätt och arbetsplatser skapar vi förutsättningar för ökat välmående, bättre produktivitet och större engagemang - vilket frambringar större värdeskapande kraft hos både medarbetare och organisationer.

Utifrån behov och önskemål levererar vi såväl komplexa helhetslösningar som separata tjänster.
Vi hjälper till med allt från kvalitativ ju...

Läs mer om Tenant & Partner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige