Image
Arcam, Bayer och Kindred är de tre finalistkontoren i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor! Vinnaren utses på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.
Arcam, Bayer och Kindred är de tre finalistkontoren i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor! Vinnaren utses på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.

Sveriges Snyggaste Kontor: Här är de tre finalisterna

Stora Kontorsdagen Ett spelföretag, ett av världens största life science-bolag och en världsledare på 3D-skrivare. Där har du finalisterna i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor. Missa inte prisutdelningen på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.
Publicerad den 23 Oktober 2019

Nu är alla röster räknade och vi har tre finalister i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor. Omröstningen pågick från den 28 september till och med i går tisdag den 22 oktober. Totalt har det inkommit 38 776 röster på de 60 nominerade kontoren.

De tre finalisterna är:
Arcam, Härryda
Bayer, Solna
Kindred, Stockholm

Alla tre finalister kommer att uppmärksammas på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november. Då kommer också vinnarkontoret att utses och presenteras mer ingående samt få ett pris, av Moderna Samlare, bestående av ett konstverk värt en halv miljon kronor, utöver den stora äran.

Du anmäler dig till Stora Kontorsdagen här! (senast torsdag den 31 oktober)

Lite mer om de tre finalistkontoren:
Arcam
Adress: Designvägen 2, Mölnlycke företagspark, Härryda
Yta: 16 700 kvadratmeter fördelat på fem våningsplan
Kapacitet: 400 medarbetare i kontorsytor samt 100 medarbetare i produktion, logistik och lager.
Arkitekt, bygg och inredning: Gestalt arkitektur
Ljusdesign: Sweco Architects
Fotograf: Bert Leandersson

Arcam startade efter ett examensarbete på Chalmers Tekniska Högskola 1997 och när de 2016 köptes upp av GE fanns stora planer på tillväxt som deras befintliga lokaler inte kunde leva upp till. Valet av en ny lokal föll på Elanders lokaler i Mölnlycke företagspark.
Utifrån Arcams behov gjordes en total ombyggnad invändigt liksom en tillbyggnad för lager och logistik. Projektet startades våren 2018 och inflytt i första etappen var sommaren 2019.

Bayer
Adress: Berzelius väg 35, Solna
Storlek: 2672 kvadratmeter (varav förråd-/arkivyta 169 kvadratmeter)
Inflyttningsår: 2019
Hyresvärd: Akademiska Hus
Arkitekt: Spectrum Arkitekter
Samarbetspartners: Hifab, Cushman Wakefield, Senab, Serneke, Vasakronan med flera
Fotograf: Jason Strong Photography

Bayer, ett av världens största life science-företag, flyttade i april sitt svenska huvudkontor till Karolinska Institutet Campus Solna. Flytten är en symbol för samverkan kring hälsa och innovation, idag och i framtiden.

Kindred
Adress: Regeringsgatan 25, Urban Escape, Stockholm
Yta: Cirka 8 000 kvadratmeter
Antal medarbetare: 400 men anpassat för 600
Inredningsarkitekter: Studio Stockholm Arkitektur
Smarbetspartner: Tenant & Partner
Fotograf: Per Kristiansen

Under våren 2019 flyttade spelföretaget Kindred in i sina nya lokaler på Regeringsgatan 25 i ett nybyggt hus i Urban Escape i Stockholm. För Kindred var den centralt placerade platsen samt ett nytt helt optimerat kontor viktiga parametrar för sin fortsatta utveckling av företaget.

Relaterade artiklar

Ämnen

Tenant & Partner på Branschguiden

Performing Workplaces®

I över 26 år har vi hjälpt företag och organisationer med alla typer av fastighets- och lokalfrågor. Alltid med 100% lojalitet till våra kunder som kommersiella hyresgäster. Genom utveckling av arbetssätt och arbetsplatser skapar vi förutsättningar för ökat välmående, bättre produktivitet och större engagemang - vilket frambringar större värdeskapande kraft hos både medarbetare och organisationer.

Utifrån behov och önskemål levererar vi såväl komplexa helhetslösningar som separata tjänster.
Vi hjälper till med allt från kvalitativ ju...

Läs mer om Tenant & Partner på Branschguiden

Stora Kontorsdagen 2024

Var: Grand Hôtel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: 13 november, 09.00-16.00, registrering och frukostmingel från 8.15 och branschmingel efter seminariets slut

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Stora Kontorsdagen är ett seminarium som fokuserar helt och hållet på marknaden för, och utvecklingen av, kontorsmarknaden. Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.

Stora Kontorsdagen riktar sig till investerare, ägare, mäklare, konsulter, arkitekter, designers, entreprenörer, utvecklare, advokater, finansiella aktörer med flera som i tjänsten kommer i kontakt med kontorsmarknaden.

Under programmet tittar vi närmare på ett antal nya trender och får en rejäl marknadsuppdatering som hjälper oss att ta rätt beslut i framtiden.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com


Arrangörer:

Partners:Film från tidigare event:

Mer från Fastighetssverige