Image
Atrium Ljungbergs fastighet där A house öppnar i februari.

Kontors-bubblaren öppnar sin andra destination

Stockholm Drygt ett halvår sen Atrium Ljungberg gick in som hälftenägare i kontorsaktören A house så annonserar de nu att deras andra etablering kommer öppna i februari nästa år. Fastighetssverige fick tag i vd:n Johan Almquist för att höra vad bolaget kommer göra med det 50 miljoner stora kapitalet som Atrium Ljungberg ska pumpa in i expansionen.


Börshuset, Slakthusområdet.

Svenskt kock-team startar träningskök i Slakthusområdet

Uthyrning Bocuse d’Or kallas ofta för VM för kockar och är en tävling Sverige har deltagit i med framgång sedan starten 1987. Det svenska teamet som ska tävla i den prestigefulla matlagningstävlingen startar nu ett helt nytt träningskök i Atrium Ljungbergs fastighet Börshuset i Slakthusområdet.


Einar Mattsson får möjlighet att bygga fler bostäder inom Slakthusområdets tredje etapp.

Einar Mattsson får fler bostäder i Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Bolagets bostadsprojekt inom Slakthusområdets tredje etapp utökas med över 50 procent i storlek. Fastighetssverige berättar mer om utvecklingen.


Restaurang Afrika blir den senaste i raden av hyresgäster hos Atrium Ljungberg i Slakthusområdet.

Restaurang Afrika öppnar i Slakthusområdet

Uthyrning I sommar öppnar ytterligare en restaurang i hjärtat av Slakthusområdet. Restaurangen Afrika samlar tre olika afrikanska matkulturer under ett och samma tak, till rytmerna av allt från afrobeats och sydafrikansk house till gamla skolans hiphop. Afrika är det senaste i raden av handplockade restaurang- och barkoncept som kommer att fylla Hus 26 i de gamla Slakthushallarna.


Torleif Falk tror att Slussen har potential att bli en plats alla Stockholmare är stolta över.

Stadsarkitekten: "Stockholm har inte fått en högkvalitativ byggnad på flera år"

Bygg/Arkitektur Torleif Falk, Stockholms stadsarkitekt, har haft sju år på posten. En tjänst där genomsnittstiden för anställningen är 23 år. "Jag känner inte att jag har satt min prägel på staden ännu" säger han till Fastighetssverige. Samtidigt oroas han för hur komplicerade regelverk skapar en allt för negativ pragmatism i det som byggs. Därför är det solida visioner och projekt som prioriteras menar han.


Adam Dahlberg och Albin Wessman.

Michelin-duo öppnar ny krog i Slakthusområdet

Uthyrning Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnar under våren upp sin nya restaurang Solen, en ny gastronomisk destination med inspiration från soldränkta matparadis som Tel Aviv, Santa Fe, Oaxaca och Neapel. Solen slår upp dörrarna i mitten av april i Slakthusområdets nya mat- och kultursatsning Hus 26. – Vi vill att Solen ska vara en mötesplats för människor som älskar livet, mat och kultur, säger den Guide Michelin-prisade kockduon.


Slakthushallarna.

Fållan flyttar in i Slakthushallarna i Slakthusområdet

Uthyrning Efter tre år i ett temporärt rivningshus kommer kultur- och konsertarenan Fållan flytta till permanenta lokaler i Slakthusområdet. Fållans nya venue ligger i de gamla Slakthushallarna från 1912, som nu varsamt renoveras för att utgöra hjärtat i områdets satsning på mat, kultur och upplevelser. Det fortsatta samarbetet är en del av Atrium Ljungbergs långsiktiga satsning på livescener och kultur i Slakthusområdet.


Slakthusområdet.

Atrium Ljungberg hyr ut till coworkingaktör i Slakthusområdet

Uthyrning Atrium Ljungberg hyr ut till coworkingaktören The Works i Slakthusområdet. Etableringen är i linje med visionen att skapa en kreativ plats för både små och stora bolag och ses av bolaget som ett kvitto på områdets attraktivitet redan i dag.


Visionsbilder över den nya gymnasieskolan. Till vänster syns den nya skolbyggnaden i sin helhet och till höger syns den större av skolans båda eleventréer.

Gymnasieskola i Slakthusområdet mot antagande

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg ska uppföra en gymnasieskola för 800 elever i Slakthusområdet som ska stå klar 2026. Nu stundar ett viktigt besked.


Atrium Ljungberg ska köpa loss mark från staden i den nordöstra delen av Slakthusområdet nära Globen. Där ska man bygga ett kontorshus på sju våningar samtidigt som huset blir en uppgång till den nya tunnelbanestationen som ska byggas i anslutning till platsen.

Börsjätten köper loss mark av staden

Bolag Atrium Ljungberg ska betala drygt en kvarts miljard för ytan i Slakthusområdets nordöstra del nära Globen. Fastighetssverige berättar mer om planerna för platsen.


Slakthushallen.

K2A ingår samverkansavtal för att bygga idrottshall i Slakthusområde

Bygg/Arkitektur K2A Knaust & Andersson Fastigheter har under tredje kvartalet 2021 via dotterbolag ingått ett samverkansavtal med Idrottsnämnden i Stockholms stad om att bygga en fullstor idrottshall i Slakthusområdet med en yta om 2 300 kvadratmeter. Byggentreprenaden kommer enligt samverkansavtalet att upphandlas enligt LOU och Stockholms stad kommer att bli slutlig hyresgäst. I nästa steg ska Stockholms stad och K2A ingå hyresavtal avseende idrottshallen. Byggstart planeras till det fjärde kvartalet 2023.


Nu ska planarbetet inledas för Slakthusområdets mest centrala etapp 2b. Här ska bland annat Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern vara med och bygga 320 nya bostäder.

Här är planen för centralaste delen av Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Atrium Ljungberg, Castellum och Klövern är några av de byggherrar som är med i processen att tillföra 320 nya bostäder till en central del av det framtida Slakthusområdet. Fastighetssverige berättar mer om omvandlingen av området.


Slakthusområdet i Göteborg ska utvecklas till en blandstad och nu är detaljplanen ute på samråd. Till höger syns en tidig visionsbild över hur omvandlingen inom området kan komma att se ut.

Slakthus-projektet går in i nästa fas

Bygg/Arkitektur Higab och Klöverns utveckling av Slakthusområdet i Göteborg tar nästa steg. På platsen ska aktörerna tillföra uppemot 80 000 kvadratmeter verksamheter, kontor, restauranger och hotell med mera.


Palmfelt center 200

Atrium Ljungberg tecknar avtal om miljardförvärv i Slakthusområdet

Transaktioner Atrium Ljungberg har tecknat avtal om att förvärva tomträtten Palmfelt Center, Kylhuset 28, i Slakthusområdet i Stockholm. Tomträtten om drygt 30 500 kvadratmeter uthyrbar yta kommer att förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde baserat på en uppdaterad marknadsvärdering per årsskiftet som preliminärt fastställts till 1 560 miljoner kronor.


I Slakthusområdets mellersta del föreslås Atrium Ljungberg få en markanvisning för kontor och bostäder.

Atrium Ljungberg har uppfyllt option i Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Ger rätt till markanvisning för ytterligare byggrätt med kontor och bostäder i det expansiva området. Fastighetssverige berättar mer.


Klövern föreslås få den sista markanvisningen i Slakthusområdets tredje etapp, som ligger i det sydvästra hörnet av området.

De får sista markanvisningen i deletapp av Slakthusområdet

Bolag Sista pusselbiten av tredje etappen ska markanvisas till Klövern. Fastighetssverige berättar mer.


Annica Ånäs.

Atrium Ljungberg tecknar dubbla avtal i Slakthusområdet

Uthyrning Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med Farmy och Printler i Slakthusområdet. Avtalen omfattar tillsammans drygt 1 300 kvadratmeter.


I Slakthusområdets mellersta del intill Tele2 Arena föreslås Klövern och Castellum få varsin markanvisning för kontor och centrumlokaler. Totalt sett gäller markanvisningarna för över 18 000 kvadratmeter BTA.

Tunga duons kontorsplaner i Slakthusområdet

Bygg/Arkitektur Klövern och Castellum föreslås få markanvisningar för över 18 000 kvadratmeter kontor och centrumlokaler nära Tele 2 Arena. Fastighetssverige berättar mer.


Klövern föreslås få en tidig markreservation för kontor och bostäder vid Arenavägen (inom röd markering) nära Globen. (Arkivbild, Söderstadion bredvid Hovet är numera riven).

Tungviktare föreslås få markreservation nära Globenområdet

Bygg/Arkitektur Det nyligen uppköpta bolaget vill bygga 24 000 kvadratmeter kontor och bostäder ovan och intill spårområdet vid Arenavägen i Johanneshov. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Skiss över det framtida kvarteret, sett från Enskedevägen. Originalbygganden (grått) bevaras och föreslås kompletteras av ny bebyggelse i fyra-sex våningar (orange).

Kontorsutbyggnad kan ge 450 nya arbetsplatser

Bygg/Arkitektur Kulturhistorisk byggnad i Slakthusområdet kan få sällskap av över 5 000 kvadratmeter nya kontorslokaler och flera hundra nya arbetsplatser. Fastighetssverige berättar mer om planerna.