Image
Jonas Andersson.

Turbulens och osäkerhet på marknaden öppnar möjligheter för Slättö

Bolag Slättö fortsätter sin resa med Lærernes Pension som ny ankarinvesterare. Efter den danska pensionsfonden investering i bolaget berättar Deputy Managing Partner Jonas Andersson om betydelsen av att ha den nya investaren på plats, hur man vill fortsätta växa, vilka segment man ser som särskilt intressanta och var i Norden man ser bäst affärsmöjligheter.


Jonas Andersson och Erik Dansbo.

Ny ankarinvesterare in i Slättö

Bolag Den danska pensionsfonden Lærernes Pension blir ny ankarinvesterare i Slättö.


Joakim Andersson.

Joakim Andersson blir ny CFO på Slättö

Bolag Joakim Andersson kommer till Slättö som ny CFO. Han har lång erfarenhet från det svenska investmentbolaget Kinnevik, där han bland annat haft befattningen som CFO och strategichef i 13 år. Hans senaste roll var CFO på mjukvaruföretaget Cint. På Slättö kommer han att ansvara för ekonomi och IT, fondförvaltning och finansiering.


Fredrik Thorén.

Slättö rekryterar Fredrik Thorén

Bolag Slättö rekryterar Fredrik Thorén som Director, Finance. Fredrik Thorén är rekryterade för att att spela en nyckelroll i att hjälpa till att förverkliga de affärsmöjligheter Slättö fortsätter att skapa i Sverige, Finland och i hela Norden.


Från vänster: Lovisa Löwenborg, Her House Foundation, Anna Smith, Estea, Jonas Andersson, Slättö, Helena Baude, Gullers, Erik Lemaitre, K2A samt moderator Olga Persson, Unizon

"Kvinnor lever på flykt i Sverige i dag"

Sverige Her House Foundation ser ett ökat intresse från fastighetsbolag att hjälpa våldsutsatta kvinnor genom att ge förtur till bostäder.


Slättös logistik- och lagerplattform Evolv säljer en logistikportfölj till SLP. I bilden syns även Evolvs vd Lars Axelsson.

Slättö säljer logistikportfölj till SLP – blir minoritetsägare: "Ska fortsätta växa"

Transaktioner Slättö säljer elva fastigheter genom sin logistik- och lagerplattform Evolv till SLP. Fastigheterna, med en sammanlagd uthyrningsbar area om 41 000 kvadratmeter, är belägna i attraktiva lägen med god tillgänglighet för last mile-distribution i Stockholm, Mälardalen och Norrköping. En del av SLP:s betalning sker i form av aktier vilket gör Slättö till en minoritetsägare av SLP efter transaktionen, som enligt uppgift till Fastighetssverige är värd mellan en halv och en miljard kronor.


Annette Hjelmstedt och Sari Marttila.

Slättö gör seniora rekryteringar

Bolag Slättö har rekryterat Annette Hjelmstedt till rollen som Head of Investor Relations och Sari Marttila till rollen som Head of Talent Management. Rekryteringarna är ett led i Slättös tillväxtstrategi och förstärker Slättös välmeriterade organisation ytterligare.


Jonas Andersson.

Slättö-JV köper av Kvalitena

Transaktioner Den av Slättö förvaltade fonden Slättö Core+ har inom ramen för sitt JV med Evolv Property köpt fem fastigheter i Sydsverige av Kvalitena för 264 miljoner kronor.


Pronordic säljer ett nyproducerat vård- och omsorgsboende till Northern Horizon-fonden Nordiska Vårdhem.

Pronordic säljer nytt vård- och omsorgsboende till Nordiska Vårdhem

Transaktioner Northern Horizons vårdfastighetsfond Nordiska Vårdhem AB har köpt en nybyggd fastighet i kvarteret Mumman i centrala Gävle av Pronordic AB.


SLP  och Qvana inleder ett samarbete kring Stigamo Södra.

SLP och Qvana inleder samarbete om nyetableringar

Bolag I januari startar SLP och Qvana upp ett samarbete för att skapa möjligheter till nyetableringar i området Stigamo Södra i Vaggeryds kommun strax söder om Jönköping. Samarbetet bygger på att tillsammans uppföra nya logistikfastigheter i en gemensam affärsutveckling med SLP som fastighetsägare och hyresvärd.


Jonas Andersson och Jenny Wärmé.

Slättö topprekryterar från Hembla

Bolag Slättö har rekryterat Jonas Andersson till rollen som vice vd och CFO och Jenny Wärmé till rollen som chefsjurist. Båda kommer närmast från Hembla.


Cernera hyr ut i Knalleland

Uthyrning I början av mars flyttar Svenska Arbetsmiljögruppen in i Cerneras fastighet Guldbaggen i korsningen Bergslenagatan/Skaraborgsvägen i Knalleland, Borås.


D. Carnegie & Co förstärker ledningen

Karriär D. Carnegie & Co förstärker ledningen rejält genom rekrytering av en transaktionschef, en projektchef och en bolagsjurist.


Två nya rekryteringar till Mengus

Karriär Två nya medarbetare börjar på Mengus. En av dem blir ny delägare i en av Mengus fastighetsfonder.