Image
Västerås, där Forsen ska arbeta med ABB:s nya campus.

Forsen tilldelas uppdrag för ABB:s Robotics Campus

Bygg/Arkitektur Forsen har tilldelats ett nytt uppdrag i den första fasen av ABB:s Robotics Campus som planeras att byggas i Västerås. Den totala arean för den nya anläggningen blir 65 000 kvadratmeter. Forsen kommer att bistå med beställarstöd såsom projektledning och tekniska konsulter.


ABB:s ny anläggning i Västerås ska stå klar 2026.

Peab bygger när jätten lämnar Castellum

Bygg/Arkitektur Tidigare i år stod det klart att ABB kommer lämna cirka 40 000 kvadratmeter i centrala Västerås, där de idag hyr av Castellum. 2026 ska det nya campuset stå klart på Finnslätten.


Snabbgross öppnar i nya lokaler i Malmö och Kristianstad under 2024 och 2025.

Snabbgross öppnar i nya lokaler i Malmö och Kristianstad

Bolag Axfoods restauranggrossist Snabbgross flyttar in i nya lokaler i både Malmö samt i lokaler som uppförs av Svenska Handelsfastigheter i Kristianstad.
– Att modernisera vårt butiksnät är en viktig del i vår satsning framåt, säger Eva Pettersson, vd på Snabbgross.


ABB bygger ny anläggning i Västerås.

ABB bygger Robotics Campus i Västerås

Bygg/Arkitektur ABB tillkännagav idag en investering på 280 miljoner dollar för att utöka sin produktionskapacitet i Europa och bygga ett europeiskt ABB Robotics Campus i Västerås. Satsningen innebär en betydande uppgradering av verksamheten i Västerås och följer investeringar i Kina och USA.


Snabbgross öppnar nytt i Norrköping.

Snabbgross öppnar ny butik i Norrköping

Uthyrning Under andra kvartalet 2024 öppnar Axfoods restauranggrossist Snabbgross en ny butik i Norrköping. Det blir kedjans 31: a butik – och den första i Norrköping.


Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås.

Kungsleden tecknar nya hyresavtal med ABB och NKT i Alingsås

Uthyrning Kungsleden förlänger och utökar hyresavtalen med ABB och NKT i fastigheten Bulten 1 som ligger i Alingsås. Ett nytt lager och en logistikhall kommer att byggas för att möta hyresgästernas behov.


Finnslätten norr om Västerås centrum kan i framtiden blir ett högteknologiskt forsknings- och utvecklingsområde med plats för upp emot 40 000 arbetsplatser. Här syns tidiga skisser som togs fram 2019.

Här kan jätteyta bli plats för 40 000 arbetsplatser i framtiden

Bygg/Arkitektur På en yta lika stor som hela Västerås centrum vill Kungsleden i samarbete med kommunen och andra aktörer utveckla området Finnslätten i norra delen av staden i en exploatering som kan överstiga 1 000 000 kvadratmeter BTA. Fastighetssverige berättar mer om visionen för området och nästa viktiga steg i planprocessen.


Kungsleden köper i Västerås.

Kungsleden köper i Västerås

Transaktioner Kungsleden förvärvar fastigheten Västerås Mimer 6 från ABB. Fastigheten ligger strategiskt mitt i Kungsledens kluster Västerås city.


AMF får sällskap på regeringsgatan 59 när Babba Riveras PR-byrå Bybabba flyttar in.

AMF vill se fler kontorssambos: "Kan handla om betydande belopp"

Bolag PR-byrån Bybabba har flyttat in på AMF Fastigheters kontor. Med sitt nya "samboskap" hoppas bolaget inspirera sina hyresgäster att prova liknande koncept.


Mats Hederos och Aida Vrazalica, vd på Bybabba Sverige som flyttar in i AMF Fastigheters kontor på Regeringsgatan.

AMF delar sitt kontor

Uthyrning I går flyttade PR- och kommunikationsbyrån Bybabba in på AMF Fastigheters huvudkontor på Regeringsgatan. Det är första gången fastighetsbolaget upplåter delar av sitt kontor till ett externt företag. Ett delat användande av kontorsmiljön är ett sätt att utforska framtidens arbetsplats och i förlängningen utveckla kunderbjudandet.


ABB tecknar nytt hyresavtal med Wihlborgs

Uthyrning ABB fortsätter hyresrelationen med Wihlborgs genom att teckna ett tioårigt hyresavtal avseende 7 700 kvadratmeter i fastigheten Boplatsen 3 i Fosie, Malmö.


Hemsö ger förvaltningsuppdrag till Fastighetssnabben

Bolag Fastighetssnabben har tecknat ett omfattande avtal med Hemsö om skötsel och teknisk förvaltning av Hemsös fastigheter i mellersta och norra Sverige.


HSB Living Lab studerar beteenden kring matsvinn

Bolag Beteendelabbet och HSB Living Lab ska tillsammans genomföra projektet för att förstå och försöka påverka boendes beteenden kring matsvinn. Till sin hjälp har de 33 boende i HSB Living Lab, Göteborg.


Snabbspår för nyanlända in i fastighetsbranschen

Karriär Nyanlända fastighetstekniker och ingenjörer ska snabbare få tillträde till den svenska arbetsmarknaden. Det blir följden av den överenskommelse om snabbspår som Vision tillsammans med flera parter på arbetsmarknaden har slutit.


Gate 46 växer ytterligare

Bolag Gate 46 expanderar och anställer Abbi Karlsson som projektledare inom affärsområdet etablering.


Kungsleden tecknar nytt med ABB – totalt 234 000 kvadratmeter

Uthyrning Kungsleden har kommit överens med sin största hyresgäst ABB om att omstrukturera hyresavtalsförhållandet i Västerås. Det gamla Master lease-avtalet ersätts av 17 nya hyresavtal om 234 000 kvadratmeter till ett totalt hyresvärde om 214 miljoner kronor per år och med väsentligt längre löptid.


Nya bostäder vid Sabbatsberg

Bostäder Exploateringsnämnden har fattat beslut om en markanvisning för 40 hyresrätter vid Sabbatsberg. Markanvisningen tilldelas Svenska Bostäder som har den intilliggande fastigheten.


Samarbete för 1 000 nya lägenheter för unga

Bostäder Svenska Bostäder och organisationen jagvillhabostad.nu har inlett ett samarbete med målet att bygga 1 000 nya lägenheter för unga vuxna i Stockholm. Konceptet går under namnet Snabba Hus.


Axfast har valt förvaltare till varuhuset Pub

Bolag I augusti köpte Axfast Pub i Stockholm av Atrium Ljungberg för nästan en miljard kronor. Nu har man valt förvaltare till det välkända varuhuset i Stockholm city.


Stor löparbutik till Kungsgatan i Stockholm

Uthyrning Löplabbet etablerar en av norra Europas största löparbutiker i Computer Citys tidigare lokaler på Kungsgatan 35 i Stockholm.