Image

Plan för hotell och konferens i Hyllie klar

STADSUTVECKLING Den sista pusselbiten i planeringen kring Hyllie stationstorg är klar. Den utgörs av Hyllie hotell, med hotelldel och konferensanläggning. Stadsbyggnadsnämnden har nu antagit den detaljplan som gör det möjligt att bygga anläggningen.
Publicerad den 22 Juni 2009

Hyllie stationstorg, som ligger i direkt anslutning till den nya Citytunnelstationen kommer därmed, utöver stationen, att omges av Point Hyllie (med en högsta del på 95 meter) innehållande bland annat kontor och handel), köpcentret Emporia, Malmö Arena samt den aktuella hotell- och kongressanläggningen.

Hotellet (med en högsta höjd på cirka 60 meter) är planerat att, fullt utbyggt, innehålla cirka 500 rum där det i en första etapp handlar om cirka 350 rum plus konferensanläggning.

- Hyllie stationstorg blir ett fantastiskt fint centrum i södra Malmö omgivet av en rad spektakulära och arkitektoniskt mycket spännande byggnader, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande, kommunalrådet Anders Rubin (S).

- Det här kommer att göra nya Hyllie till en stor tillgång för hela Malmö, för den omgivande regionen och, inte minst, för alla resande som kommer till Malmö via Öresundsbron, säger han.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige