Image

NCC bygger exklusivt hus mitt i Åre

BYGG NCC Construction Sverige har fått i uppdrag att bygga en exklusiv fastighet med 27 bostadsrätter, garage och butiker i Åre. Huset placeras centralt och blir granne med Dähliehuset, Sporthotellet och Diplomat. Uppdragsgivare är bostadsrättsföreningen Alpinhuset och ordern är värd 44 miljoner kronor.
Publicerad den 1 April 2010

NCC har nyligen byggt lägenheter som Dähliehuset och Åreparken i Åre. De stod klara 2006 och 2008. Nu får Dählie en ny granne när Alpinhuset byggs vid Årevägen. De 27 lägenheterna byggs i fyra plan och i bottenvåningen ryms även tre butikslokaler, varav en blir klädbutik.

Fastigheten byggs i exklusiva och vädertåliga material. Fasaden kläs i skiffer och kalksten och mot Årevägen får den delvis träfasad. Lägenheterna är främst fyror på 77 kvadratmeter med stora balkonger eller terrasser, men även några tvåor och treor. Huset rymmer även ett garage för 25 bilar.

Arkitekt Rolf Bergsten har även ritat Sporthotellet 2, Hotell Åre Torg, Åre Granen och många andra hotell och lägenheter i Åre. Lägenheterna säljs via Bjurfors och försäljningen har startat.

Nuvarande tele- och posthuset på platsen forslas bort. NCC:s arbete startar i april. Inflyttning är planerad till april 2011. Totalt sysselsätts 30 personer varav tolv är NCC-anställda.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tandläkaren tar amerikanska burgarkedjan till Sverige: "Fastighetsägare kommer kräva att vi kommer"

Handel Den hajpade amerikanska hamburgerkedjan Five Guys kommer till Sverige i höst – och det gör den med hjälp av en svensk tandläkare. Noel Abdayem är serieentreprenören som står bakom NCPA Capital som har fått masterfranchise-rättigheterna för hamburgerkedjan – målet är minst 20 restauranger på fem år varav hälften i Sverige. För Fastighetssverige berättar han om varför han ger sig in i restaurangbranschen, hans långa kärlek till den amerikanska kedjan och risken han tar i att etablera ännu en hamburgerkedja på en redan överhettad marknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige