Image
Pandox vd Liia Nõu har utsetts till årets Ruter Dam 2022.
Pandox vd Liia Nõu har utsetts till årets Ruter Dam 2022. Bild: Ruter Dam

Liia Nõu årets Ruter Dam 2022

Bolag Liia Nõu har utsetts till Årets Ruter Dam 2022 – en hedersutmärkelse som tilldelas den kvinna som har befordrats till den mest inflytelserika chefspositionen inom svenskt näringsliv under det gångna året.
Publicerad den 7 Oktober 2022

Årets Ruter Dam 2022 tilldelas Liia Nõu som sedan augusti 2021 är vd för Pandox. Liia har en framgångsrik karriär inom Pandox där hon sedan 2007 har varit CFO fram tills att hon tillsattes som vd. Liia Nõus tidigare erfarenheter omfattar ledande positioner på General Electric, Song Networks, Tele2, Q8, American Express och Icon Medialab.
– Jag känner mig mycket hedrad att bli utsedd till Årets Ruter Dam 2022 och är väldigt glad om mina erfarenheter också kan inspirera andra i sina karriärer. Pandox starka värdegrund med fokus på laget i kombination med individuell frihet i avgörande situationer är en viktig anledning till att jag har nått dit jag är idag. Jag är full av beundran för det arbete som genomförs inom ramarna för Ruter Dam vars arbete är minst lika viktigt och relevant idag som vid grundandet för 35 år sedan, säger Liia Nõu.

Hedersutmärkelsen Årets Ruter Dam har delats ut varje år sedan 1990. Pristagaren utses av Ruter Dams vd Marika Lundsten tillsammans med styrelsen bestående av Gunnel Duveblad, Anna Borg, Heléne Mellquist, Karin Eliason samt Eva Krutmeijer. Urvalsprocessen tar hänsyn till företagets storlek, omsättning och den kvinnliga chefens grad av makt och inflytande. Ruter Dams styrelse bevakar löpande utnämningar på högsta ledande nivåer. På ett jurymöte beslutas vilken kvinna som under året har befordrats till den högsta positionen med störst ansvar inom svenskt näringsliv.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige