Image

Ikea gör europeisk hotellsatsning

Bolag Inter Ikea planerar att satsa cirka nio miljarder kronor på lågprishotell och studentbostäder i Europa.
Publicerad den 16 Augusti 2012

– Vi söker sedan ett tag fastigheter i hela Europa och kommer inom ett par veckor att meddela var vi öppnar det första hotellet, säger Harald Müller, vd vid Inter Ikeas fastighetsdivision Landprop i Bryssel, till Svenska Dagbladet.

Ikea räknar med att bygga minst 100 hotell som ska drivas av etablerade europeiska hotelloperatörer i framför Tyskland, Belgien, Nederländarna, Storbritannien, Polen och Baltikum.

Varken hotellen eller de planerade studentlägenheterna ska inredas med möbler från Ikea.

Fastigheterna som Inter Ikea nu är på jakt efter ska vara centralt belägna och ha en yta på minst 2500 kvadratmeter, skriver SvD.

– Vi kommer att skala bort allt onödigt som till exempel hotellrestauranger och i stället satsa på bra frukost, snabbt internet, snabb incheckning och ingen utcheckning, säger Harald Müller.

I Tyskland som är en prioriterad marknad kommer även mindre städer ifråga. Där ska det första hotellet vara färdigt 2013.

Också studentlägenheter är en intressant marknad.

– Vi har mycket ambitiösa planer på det här området och ligger i startgroparna för verkligt stora investeringar, säger Harald Müller.

Satsningen uppskattas ligga på ungefär en miljard euro, eller knappt nio miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige