Image

HSB:s ordförande avgår med omedelbar verkan

BOLAG Kent-Olof Stigh avgår som ordförande i HSB efter meningsskiljaktigheter i styrelsen. Han planerar nu att återgå till sitt tidigare yrke som brottmålsadvokat. Sture Blomgren har utsetts till tillförordnad ordförande.
Publicerad den 8 April 2010

Kent-Olof Stigh har varit ordförande i närmare tre år. Riksförbundets styrelse har utsett Sture Blomgren till tillförordnad förbundsordförande.

Till Fastighetssverige säger Kent-Olof Stigh att förbundsstyrelsen under en tid i ett antal frågor haft svårt att \\\″komma i mål\\\″.

- Jag har inte haft fullt förtroende från hela styrelsen, och då tycker jag att det är bättre att avgå, säger han.

Kent-Olof Stigh lämnar också sitt uppdrag som styrelseordförande i HSB ProjektPartner AB, som är HSB-föreningarnas gemensamma affärsbolag för bostadsproduktion.

Kent-Olof Stigh har nu för avsikt att åter ta upp sitt yrke som brottmålsadvokat i Göteborg.

- Jag ska ansöka om återinträde i Advokatsamfundet, säger han.

HSB:s tillförordnade ordförande, Sture Blomgren, är ledamot i förbundsstyrelsen sedan många år tillbaka och kommer från Uppsala där han också är ordförande i HSB Uppsala. Han har tidigare varit generaldirektör i forskningsrådet Formas och har ett mångårigt förflutet i byggforskningssammanhang.

- Jag har full respekt för Kent-Olof Stigs beslut. Enligt min uppfattning är det viktigt att styrelsen nu fokuserar på att öka HSB:s bostadsbyggande och att producera bostäder på ett klimatsmart sätt. Det är också viktigt att HSB fortsätter arbetet med att skapa en slagkraftig och effektiv organisation utifrån våra kooperativa värderingar, säger Sture Blomgren som också framhåller att en annan viktig uppgift blir att rekrytera en ny ordinarie vd för HSB-föreningarnas gemensamma affärsbolag HSB ProjektPartner AB.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige