Image

Framtidens hyreshöjning: 1,2 procent

Göteborg Framtidenkoncernens förvaltande dotterbolag har nu tecknat överenskommelser med Hyresgästföreningen i Västra Sverige om en hyresökning på 1,2 procent för samtliga lägenheter från och med 1 januari 2018.
Publicerad den 8 Mars 2018

Förhandlingen har i år för första gången drivits och genomförts koncerngemensamt för Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder och Poseidon. Efter lokala förhandlingar under hösten kunde en överenskommelse tyvärr inte nås utan ärendet lämnades till Hyresmarknadskommittén. HMK, som består av Hyresgästföreningen och Sabo, lämnade beslut i tvisten i slutet av januari. Överenskommelserna är i enlighet med detta och gäller retroaktivt.

Inför 2019 års hyresjustering är ambitionen från Framtidens sida, liksom den var inför 2018, att lyckas nå fram till en överenskommelse innan jul, och Framtiden kommer därför även i år att starta förberedelserna under våren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige