Image
Den amerikanska konstnären HOXXOH mitt i arbetet med att skapa Sveriges största konstverk.

Från kontroversiellt till eftertraktat – så har Artscape byggt relationen med fastighetsägarna

Bygg/Arkitektur I dagarna är grundarna till gatukonstorganisationen Artscape i Göteborg på besök. Under veckan ska nämligen den amerikanska gatukonstnären HOXXOH måla Sveriges största gatukonstverk på Lindholmen i Göteborg. Fastighetssverige mötte upp Artscapes Daniel Wakeman och Tor Hedendahl för att prata om hur deras relation till fastighetsägarna är och hur deras gatukonstfestival har vuxit över de snart tio år som den funnits.


Nya Centralsjukhuset i Karlstad.

White får uppdraget att gestalta Centralsjukhuset i Karlstad

Bygg/Arkitektur White Arkitekter har fått uppdraget att gestalta om- och tillbyggnationen av Centralsjukhuset i Karlstad (CSK). På uppdrag av Skanska och i samarbete med Region Värmland formger White ett högteknologiskt sjukhus, inklusive landskap, med höga hållbarhetsambitioner för dagens och morgondagens patienter. Projektet är regionens största sjukhusinvestering någonsin.


Karlstad.

Magnolia köper mark i Karlstad av Coop Värmland

Transaktioner Under det senaste året har Löfberg Fastigheter, Magnolia Bostad och Riksbyggen köpt mark av Coop Värmland på Tullholmen i Karlstad. Nu står det klart att Magnolia Bostad förvärvar ytterligare mark som möjliggör byggnation av bostäder motsvarande 28 000 kvadratmeter.


Magdalena Nääs, projektchef Riksbyggen i Karlstad, och Tomas Sjölander, vd, Coop Värmland.

Riksbyggen köper mark i Karlstad av Coop Värmland

Transaktioner Riksbyggen gör sitt största markförvärv i Karlstad i modern tid och planerar för 230 nya bostäder på Tullholmen. Marken, sammanlagt cirka 23 200 BTA, förvärvas från Coop Värmland och den första byggnationen beräknas kunna starta 2023/2024.


Karlstad.

Magnolia köper av Coop i Karlstad – ska bygga 430 bostäder

Transaktioner Magnolia Bostad tecknar avtal om förvärv av del av fastigheten Tullholmssågen 4 i Karlstad kommun. På fastigheten planerar Magnolia Bostad att utveckla cirka 430 bostäder om 25 500 kvadratmeter BTA.


Serneke bygger på Hammarö.

Serneke bygger bostäder på Hammarö

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med HSB Värmland om att bygga ett flerbostadshus med 22 lägenheter.


Akka Egendom köper fastighetsbestånd i Värmland

Transaktioner Berg & Holm Fastigheter AB säljer sina bostadsfastigheter i Grums med totalt 134 lägenheter. Köpare är Akka Egendom.


Stena Fastigheter flyttar till nytt kontor i Göteborg

Bolag På fredag flyttar Stena Fastigheter och Stena Fastigheter Göteborg in i nya lokaler på Värmlandsgatan 2, mitt emot Stenas Danmarksterminal.


Cubus till Bergvik

Uthyrning Cubus etablerar sig på Bergvik i Karlstad.


Ny chef på NCC i Värmland och Örebro

Bolag Peter Höög är ny avdelningschef för NCC Construction Värmland och Örebro. Han kommer närmast från en tjänst på Skanska.


Sveafastigheter köper fyra fastigheter

Transaktioner Sveafastigheter köper, genom Fund III, tillsammans med sin samarbetspartner Residenset fyra LSS-fastigheter.