Image
Det europeiska bostadsnätverket Eurhonet inleder samarbete med svenska proptechföretaget Aktivbo.

Europeiskt bostadsnätverk inleder samarbete med Aktivbo

Teknik Det europeiska bostadsnätverket Eurhonet, som består av 36 allmännyttiga bostadsföretag från Österrike, Frankrike, Tyskland, Italien, Sverige och Storbritannien, anlitar proptechföretaget Aktivbo för att arbeta med kundnöjdhet och datadrivna förbättringar.


Stefan Sandström, Bravida.

"Digitaliseringen borde redan vara gjord"

Energi/miljö Det borde vara en självklarhet för fastighetsbranschen att ligga i framkant när det gäller digitaliseringen. Det menar Stefan Sandström, chef för Bravida Automation. Han anknyter till FN:s klimatrapport som indikerar att de politiska beslut som tagits inte räcker för att stoppa den globala uppvärmningen.
– Det går för långsamt, säger han. Gör vi inte mer än vad som är lagstadgat så går det åt pipan.


Lisa Anger pratade om hur AI påverkar branschen på Stora Proptechdagen.

AI förändrar allt: "Vi kan förvänta oss stora företagsutmaningar"

Teknik Den pågående och framtida AI-transformationen påverkar dagens affärsmodeller och formar framtidens affärer. Utmaningarna är lika många som fallgroparna. Vilka investeringar bör man göra? Lisa Anger, CDO på Semrén & Månsson, menar att vi befinner oss i en både extremt spännande och utmanande tid.
– Utvecklingen skenar fram, samtidigt som den aldrig mer kommer att gå så här långsamt. AI kommer att förändra spelplanen för hela bygg- & fastighetsbranschen.


Ulrika Lindmark.

Newsecs analytiker om fastighetsmarknaden idag: Framtidstro och osäkerhet om vartannat

Ekonomi/Finansiering De senaste två åren har transaktionsfesten kommit av sig. Men hur är det nu? Börjar investerarna vädra morgonluft även i tider där stigande räntor inneburit stora utmaningar? Ulrika Lindmark är analyschef på Newsec och enligt henne finns fortsatt kraft och kapital att genomföra stora förvärv.


Omid Noghabai investerar gärna i prop tech – men det måste ha ett tydligt användningsområde.

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet:
– Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.


Stora Proptechdagen
Idag stänger anmälan till årets upplaga av Stora Proptechdagen, branschens årliga mötesplats med 100% fokus på proptech och framtidens fastighetsförvaltning.

Stora Proptechdagen: Här är programmet och alla talare – anmälan stänger i dag

Stora Proptech-dagen Nu på onsdag, den 17 april, samlas den teknik- och framtidsinriktade delen av fastighetsbranschen på Stora Proptechdagen på Epicenter i Stockholm. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Anmälan stänger i dag fredag så det är nu hög tid att säkra din plats!


Stora Proptechdagen
Amir Chizari, Lena Wilton, Mikael Svensson, Per Dixon, Sandra Jonsson och Ulrica Holmgren utgör panele som diskuterar läget för proptech i kristider på Stora Proptechdagen nästa onsdag på Epicenter. Anmälan stänger i morgon fredag så det är hög tid att säkra din plats nu!

Stora Proptechdagen: Proptech i kristider – så här agerar branschen

Stora Proptech-dagen Nästa onsdag, den 17 april, samlas den teknik- och framtidsinriktade delen av fastighetsbranschen på Stora Proptechdagen på Epicenter i Stockholm. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen får vi bland annat lyssna till en panel med branschaktörer om deras syn på proptech i kristider. Anmälan stänger i morgon fredag så det är nu hög tid att säkra din plats!


Stora Proptechdagen
Nina Rapp.

Stora Proptechdagen: Att navigera det nya arbetslivet – digitala perspektiv från Microsoft

Stora Proptech-dagen Den 17 april samlas den teknik- och framtidsinriktade delen av fastighetsbranschen på Stora Proptechdagen på Epicenter i Stockholm. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen möter vi, bland många andra, Microsofts Nina Rapp i en högaktuell föreläsning om hur tekniken kan hjälpa till att navigera de nya hybrida arbetssätten och ge kontoret mervärden.


Johan Sellin, head of proptech på Skandia Fastigheter.

Johan Sellin ny head of proptech för Skandia Fastigheter

Bolag Johan Sellin kommer bland annat att se över hur Skandias fastigheter och stadsmiljöer behöver anpassas inför framtiden. Huvudspåret blir att optimera och utveckla den tekniska förvaltningen.


Stora Proptechdagen
Lisa Anger pratar om hur AI påverkar branschen på Stora Proptechdagen den 17 april på Epicenter.

Stora Proptechdagen: Så här förändrar AI hela spelplanen för bygg- och fastighetsbranschen

Stora Proptech-dagen Den 17 april samlas den teknik- och framtidsinriktade delen av fastighetsbranschen på Stora Proptechdagen på Epicenter i Stockholm. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen möter vi, bland många andra, Semrén & Månssons CDO Lisa Anger som berättar om varför det är affärskritiskt för varje bolag att ha en AI-strategi.


Stora Proptechdagen
Daniel Aldstam.

Stora Proptechdagen: Därför är cybersäkerhet viktigare än någonsin

Stora Proptech-dagen Den 17 april är det dags för Stora Proptechdagen på Epicenter i Stockholm. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen möter vi Daniel Aldstam, koncernsäkerhetschef på GlobalConnect i en programpunkt om varför cybersäkerhet nu är viktigare än någonsin tidigare.


Stora Proptechdagen
Omid Noghabai har i snabb takt varit med i grundandet av flertalet bolag i branschen. Den 17 april möter du honom på Stora Proptechdagen på Epicenter i Stocholm.

Stora Proptechdagen: Så här skapar han framtidens digitala fastighetsbolag

Stora Proptech-dagen Den 17 april är det dags för Stora Proptechdagen på Epicenter i Stockholm. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Under dagen möter vi Omid Noghabai i en programpunkt om hur han vill göra fastighetsbranschen grönare med hjälp av proptech.


Stora Proptechdagen
Christoffer Börjesson.

Stora Proptechdagen: Vilka bolag är i digital framkant?

Stora Proptech-dagen Den 17 april är det dags för Stora Proptechdagen på Epicenter i Stockholm. Här uppdaterar du dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Dagen inleds med en digital lägesbeskrivning signerad Christoffer Börjesson.


Mikael Skattberg, ny regionchef för Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner region väst.

Axcell Fastighetspartner och Ömangruppen får ny regionchef i väst

Bolag Ny chef för Axcell Fastighetspartner och Ömangruppen region väst blir Mikael Skattberg, med lång erfarenhet inom fastigheter, driftoptimering och säkerhet.
– Jag ser fram emot att utveckla fastighetsbranschen tillsammans med både nya och befintliga medarbetare och kunder, säger Mikael Skattberg.


Jonas Stark, till höger, tillsammans med PropTechs vd, Roger Tofft.

Tävling om smart fastighetsförvaltning i Rosengård

Teknik Mästerskapet PropTech Championship 2024 kommer äga rum i Rosengård, Malmö. Målet är att genom innovativa tekniklösningar skapa framtidens boende och en enklare vardag, menar arrangörerna MKB Fastighets AB och PropTech Sweden.


Nicolas Kozubek.

Mipim-direktören: "Vi måste lära av Norden och andra måste mogna"

Energi/miljö Mipim:s direktör Nicolas Kozubek är på väg till Oslo och Stockholm där han ska träffa branschen under temat hållbarhet. Det är delvis ett svar på att ESG har gått från ett tema på fastighetsmässan i Cannes, till att bli en del av dess DNA.


Anna König Jerlmyr, före detta finansborgarråd i Stockholms stad, tar plats i proptech-bolaget Vindens styrelse.

Profiler till styrelsen när proptech-bolag satsar mot fastighetsbranschen

Bolag Proptech-bolaget Vinden erbjuder privatpersoner och företag en digital tjänst där kunden beställer upphämtning och återlämning av saker som behöver förvaring, direkt via mobilen. Bolaget tar nu in en nyemission om tio miljoner kronor och ska under 2023 nå lönsamhet på befintliga marknader och fokusera på fastighetsbranschen. I samband med investeringsrundan presenteras en helt ny styrelse.


Omid Noghabai har i snabb takt varit med i grundandet av flertalet bolag i branschen.

"Inget slår känslan av att sätta en affär"

Bolag Östgötasonen Omid Noghabai har de senaste åren varit med och grundat flertalet bolag inom fastighetbranschen. Som analytiker i grunden, med erfarenhet från så väl Tessin och Blackstone, så var det till slut dags att testa vingarna med egna bolag berättar han till Fastighetssverige.


Pär Carlsson och Lena Wilton är grundarna till Norems satsning på proptech, genom bolaget Norept.

Norem lanserar nytt bolag inom proptechbranschen

Teknik Bolaget Norem lanserar nu ett nytt bolag inom proptechbranschen. Norept kommer att digitalisera verktyg för fastighetsbranschen från tidiga skeden med behovs- och kapacitetsanalyser av lokalbehov vidare till förvaltningsskedet.


Stora Bostadsdagen
I dag stänger anmälan till Stora Proptechdagen som hålls på Hotel At Six i Stockholm nu på tisdag.

Stora Proptechdagen: I dag stänger anmälan – här är hela programmet och alla talare

Stora Proptech-dagen På tisdag är det dags för premiärupplagan av Stora Proptechdagen på Hotel At Six i Stockholm. Det här är dagen du uppdaterar dig om trenderna inom digitalisering och framtidens fastighetsförvaltning samtidigt som du knyter nya värdefulla kontakter. Säkra din plats – anmälan stänger i dag.