Image
Mathias Aronsson är på Mipim för tolfte gången – i år med ett extra starkt fokus på dialog med företrädare för de olika kommuner där man är verksamma.
Mathias Aronsson är på Mipim för tolfte gången – i år med ett extra starkt fokus på dialog med företrädare för de olika kommuner där man är verksamma.

På Mipim med siktet inställt på kommun-dialoger

Mipim Wallenstams vice vd och Stockholms-chef Mathias Aronsson är på Mipim för tolfte gången. I år har han ett extra starkt fokus på dialog med företrädare för de olika kommunerna där man är verksamma.
Publicerad den 13 Mars 2024

Mathias Aronsson är en riktig långvägare på Wallenstam – han har varit på bolaget ända sedan 1996. Alltså 28 år i år. På Mipim har han också varit i många år, om än inte lika många – i år är det tolfte året han är på rivieran i mars för att möta branschen och förhoppningsvis få med sig en och annan affär hem i bagaget.

Varför åker du till Mipim?
– Det är en bra mötesplats både vad avser att träffa företrädare för de kommuner vi bygger i men även för att träffa branschen.

Vad är det viktigaste du ska göra på Mipim i år?
– Mot bakgrund av den byggkonjunktur vi befinner oss i så ser jag särskilt fram emot att få sitta ner med företrädare för kommunerna så vi tillsammans kan hitta lösningar framåt.

Vad ser du mest fram emot på årets Mipim?
– Alla personer man möter, men det gör ju ingenting om man även får möta lite vårsol.

Påverkas ditt jobb på något sätt av oron i omvärlden och omvärldens förändrade syn på Sverige?
– Byggsektorn har så klart påverkats av olika händelser i vår omvärld den senaste tiden och att få igång nya projekt i Stockholm står högt upp på min prioriteringslista.

Vem ser du mest fram emot att träffa?
– Jag ser fram emot att träffa många personer, det är inte någon specifik som är extra viktig. Att träffa företrädare för både kommuner samt kollegor i branschen ger en bra temperaturmätare inför årets fortsatta arbete och planering.

Vad ska man undvika på årets Mipim?
– Regn!

Vad får man inte missa?
– Jag hoppas mycket på Stockholm Hour som hålls i Stockholmsmontern varje eftermiddag, ett bra ställe att möta alla de som vill vara med och utveckla Stockholmsregionen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige