Image
Styckjunkaren 4 i Stockholm.

Folksam förvärvar kontorsfastighet nära Stureplan i Stockholm

Transaktioner Folksam förvärvar fastigheten Styckjunkaren 4 i centrala Stockholm av SEB Trygg Liv. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge på Birger Jarlsgatan 8 med närhet till Norrmalmstorg och Stureplan.


JLL har varit rådgivare då Deka Immobilien sålt hotellfastigheten Gullbergsvass 17:2 till Sinoma Fastigheter, ett bolag som är helägt av bland annat Balder.

Balderägt bolag köper hotell i Göteborg

Transaktioner Sinoma Fastigheter, ett företag ägt av Balder, Folksamgruppen och Redito Sinoma AB, har förvärvat fastigheten Gullbergsvass 17:2. Fastigheten inrymmer First Hotel G och är beläget precis intill Göteborgs Centralstation. Hotellet har 300 rum och fastigheten är fullt uthyrd till hotelloperatören Host Hotel.


Fastigheten Brädstapeln 13 på Kungsholmen i Stockholm och Folksamgruppens fastighetsdirektör Jonas Bjuggren.

Så ser Folksams tillväxtplaner ut efter nya tunga förvärvet

Bolag Folksam fortsätter stärka sin Stockholmportfölj genom köpet av Brädstapeln 13 på Kungsholmen. Bolagets fastighetsdirektör Jonas Bjuggren berättar för Fastighetssverige om nya förvärvet, om tillväxtplanerna i Stockholm och på Folksams övriga fokusmarknader samt ger sin bild av läget på kontorsmarknaden.


Folksam förvärvar en kontorsfastighet mitt i Stockholms city från Corem för över en halv miljard kronor.

Folksam köper central pärla av Corem

Transaktioner Folksam Tjänstepension, som är en del i Folksamgruppen, förvärvar tomträtten Orgelpipan 4 i centrala Stockholm av Corem för 570 miljoner kronor. Fastigheten har ett mycket attraktivt läge på Klarabergsgatan med närhet till Centralen och har genomgått en omfattande ombyggnad och modernisering. Byggnaden innehåller 4 200 kvadratmeter uthyrbar area och den största hyresgästen är Riksbanken. Tillträdet sker under våren 2024.


Jonas Bjuggren och fastigheten Rotundan 1 i centrala Stockholm som Folksam förvärvad i början av 2023.

"Branschen utmanas på ett sätt som inte skett under lång tid"

Bolag Folksamgruppen stärker upp fastighetsdelen med Jonas Bjuggren som ny fastighetsdirektör. Han berättar för Fastighetssverige om vad som lockade honom till Folksam, hur han ser på sin nya tjänst, hur han ser på Folksams fastighetsverksamhet och bestånd, samt ger sin bild av utmaningarna på fastighetsmarknaden.


Oscar Properties får betala arkitektbyråns fordran

Juridik Bostadsutvecklaren Oscar Properties har dömts till att betala arkitektbyrån Tengbomgruppens fordran på 330 000 kronor, skriver Dagens industri (Di) som hänvisar till nyhetsbyrån Siren.


Vasahuset.

Folksam Fastigheter anlitar Colliers för uthyrning i Vasahuset

Uthyrning Colliers får i uppdrag av Folksam Fastigheter att hyra ut 2 200 kvadratmeter kontor i Vasahuset på Vasagatan 11 i Stockholm. Kontors- och hotellfastigheterna Kortbyrån 19 och Kortbyrån 20 förvärvades i november 2022 av Folksamgruppen, genom KPA Pension. Uthyrningsuppdraget startar omgående.


Oscar Properties har i flera omgångar hamnat i tvister om hur kontrakt ska tolkas.

Nya betalningskrav på Oscar Properties

Juridik Bostadsutvecklaren Oscar Properties har valt att bestrida betalningskrav från en fastighetskonsult och arkitektfirman Tengbomgruppen, skriver Dagens industri och hänvisar till nyhetsbyrån Siren.


Therese Rattik, vd för Areim.

Areim köper loss Magnolia Bostad

Bolag Areim har idag tecknat avtal om att köpa samtliga aktier i Magnolia Bostads ägarbolag HAM Nordic AB av Holmström Fastigheter Holding AB och Holmströmgruppen. Överenskommelsen innebär att Areim får kontroll över 100 procent av bolaget, där fokus framöver är att skapa rätt förutsättningar för en långsiktigt hållbar tillväxt av bolaget.


Ken Wendelin.

Ken Wendelin blir vice vd och CFO på Holmströmgruppen

Bolag Holmströmgruppen, som är asset manager åt Holmström Fastigheter Holding, anställer Ken Wendelin som CFO och vice vd.


Folksamgruppen vill fortsätta växa på bästa läge i Stockholm.

Efter jätteförvärvet – så vill Folksamgruppen fortsätta växa sin fastighetsportfölj

Bolag En av årets största affärer är ett faktum när Folksamgruppen, genom KPA Pension, köper Vasahuset i centrala Stockholm för tre miljarder kronor. Lars Johnsson, fastighetsdirektör på Folksamgruppen, berättar för Fastighetssverige om affären, bolagets fastighetsstrategi och var man letar efter nya förvärv.


Christian Fredefors, avgående CFO på Holmströmgruppen

Holmströmgruppens CFO slutar

Bolag Holmströmgruppen, som är asset manager åt Holmström Fastigheter Holding AB meddelar att Christian Fredefors avslutar sitt uppdrag som CFO för koncernen.


Marcus Blomgren.

Folksamgruppen investerar tio miljarder i bolånefonder

Bolag Folksamgruppen investerar totalt tio miljarder kronor i bolånefonderna Stabelo Bolånefond I och Hypoteket Bolånefond II med fem miljarder kronor i respektive fond. Fonderna erbjuder privatpersoner möjligheten att låna pengar vid köp av bostäder.


Klippudden rekryterar ny vd från Heimstaden

Bolag Styrelsen i Klippudden Fastigheter meddelar att Daniel Goldman tar över posten som vd i bolaget från 1 november 2022. Han efterträder Gustav Carp som de senaste sex åren arbetat med att bygga upp en stabil plattform med både stark tillväxt och aktiv förvaltning.


Folksam köper stort av Svenska Hus

Transaktioner Folksamgruppen förvärvar, genom Folksam Liv, tomträtten Påsen 7 i Stockholm av Svenska Hus för 705 miljoner kronor. Den uthyrbara arean är drygt 7 500 kvadratmeter och tillträdet sker den 30 september 2022.


Gustav Carp, vd Klippudden Fastigheter.

Så ska Klippudden gasa för att nå djärva målet

Bolag Bolaget har tagit in Slättö som en stark kapitalpartner och ska mer än femdubblas i storlek till 2027. För Fastighetssverige berättar vd:n Gustav Carp om hur de ska lyckas, vilka affärer som passar bolaget och att den geografiska ambitionen inkluderar hela Norden.


Pontus Sundin.

Brunswick och Holmströmgruppen har utformat sociala kovenanter i ett lån om 600 miljoner

Ekonomi/Finansiering Brunswick Real Estate Capital och fastighetsägaren Klippudden Fastigheter AB, som är en del av Holmströmgruppen, har tillsammans utvecklat en social och grön affärsplan för beståndet. Affärsplanen, som baserar sig på lokala förutsättningar och utvecklingsmöjligheter, inkluderar en modell för mätbarhet och uppföljning av social förbättring. Brunswick har som första privata kreditfond i Sverige inkluderat sociala förbättringsåtaganden som del av lånevillkoren. Det aktuella lånet avser 600 miljoner kronor riktat till en portfölj om 28 fastigheter i Kalmar-regionen.


Holmströmgruppen hämtar CFO från Brunswick

Karriär Holmströmgruppen, som är asset manager åt Holmström Fastigheter, anställer Christian Fredefors som CFO.


Fredrik Holmström.

Konkurrensverket godkänner Holmströmgruppens och Areims förvärv av Magnolia Bostad

Transaktioner Den 7 juli offentliggjorde Holmströmgruppen och Areim ett rekommenderat kontanterbjudande till aktieägarna i Magnolia Bostad att överlåta samtliga sina aktier i Magnolia Bostad till F Holmström Holding 6 AB för ett vederlag om 76 kronor per aktie.


Fredrik Holmström.

Holmströmgruppen och Areim lägger bud på Magnolia

Bolag Holmströmgruppen och Areim lägger ett bud på 76 kronor per aktie i Magnolia Bostad. Aktien stängde på tisdagen på 57,40 kronor.