Image
Birger Jarlspassagen.

Prisad kockduo utökar – tar över alla ytor i Birger Jarlspassagen

Uthyrning Kockduon Adam Dahlberg och Albin Wessmans koncept Misshumasshu, hemmahörande i Birger Jarlspassagen i Bibliotekstan i Stockholm, kommer utöka sin verksamhet. Restaurangverksamheten tar över resterande lokaler i passagen och expanderar därmed den totala ytan till cirka 750 kvadratmeter.


Hufvudstaden har gjort klart med en ny hyresgäst till Bibliotekstan i Stockholm.

Svenskt modemärke väljer Hufvudstaden för sin första butiksetablering

Uthyrning I början av 2024 öppnar det svenska modevarumärket Teurn Studios sin första fysiska butik på Jakobsbergsgatan 9 i Bibliotekstan i Stockholm. Butiken kommer att inneha en yta på 80 kvadratmeter och får Hufvudstaden som hyresvärd.


Huset Vildmannen

Ny hyresgäst till Hufvudstadens Vildmannen

Uthyrning Efter sommaren 2024 öppnar smyckesvarumärket Vanbruun en cirka 130 kvadratmeter stor butik på Jakobsbergsgatan 6 i Bibliotekstan.


Femmans gula kub

Hufvudstaden gör två nya uthyrningar i Nordstan

Uthyrning Hufvudstaden välkomnar nya hyresgäster till Nordstan i Göteborg. Flying Tiger öppnar en butik om 150 kvm och smyckesvarumärket Pandora etablerar sig i Femman med en butik på 60 kvadratmeter.


Huset Vildmannen får ytterligare en hyresgäst.

Hufvudstaden knyter till sig ny hyresgäst till Vildmannen

Uthyrning Under hösten 2023 välkomnas svenska sko- och accessoarvarumärket ATP Atelier till Jakobsbergsgatan 6 i Bibliotekstan. Därmed är ytterligare en hyresgäst signerad till Vildmannen 7, den snart återuppbyggda fastigheten i hörnet av Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan.


Svensk Handel presenterare idag årets första Handelsbarometer.

Pessimism råder i handeln – så mår galleriorna i lågkonjunkturen

Handel Pressade plånböcker och pandemins efterskalv. Idag publicerade Svensk Handel sin senaste Handelsbarometer. Fastighetssverige tog tempen på några av de större galleriorna i Sverige och hur de ser på läget just nu.


Fabrique öppnar nytt i Gamla stan.

Hufvudstaden hyr ut till Fabrique

Uthyrning Efter årsskiftet 2022/23 öppnar Fabrique ett nytt bageri i en av Hufvudstadens fastigheter på Slussplan 5-9 i Gamla stan i Stockholm. Lokalen uppnår cirka 240 kvadratmeter och kommer delas upp i en butiks- och bageridel.


Det norska varumärket Julie Josephine Essentials öppnar hos Hufvudstaden i Bibliotekstan i Stockholm.

Hufvudstaden välkomnar Julie Josephine Essentials till Bibliotekstan

Uthyrning Till hösten 2022 välkomnar Hufvudstaden det norska varumärket Julie Josephine Essentials till Norrmalmstorg 14 i Bibliotekstan. Pop-up butiken om knappt 100 kvadratmeter blir varumärkets första i Sverige. Julie Josephine skapar klädkollektioner för kvinnor med fokus på komfort och kvalitet.


Hufvudstaden hyr ut i Bibliotekstan.

Träningskoncept öppnar hos Hufvudstaden

Uthyrning I höst öppnar ett helt nytt träningskoncept på Norrlandsgatan 10 i Stockholm. Ignite Training Hub blir en ny premiumanläggning med högintensiv gruppträning som specialitet. Träningsanläggningens lokaler utgör cirka 800 kvadratmeter på gatuplan i Hufvudstadens nyrenoverade fastighet belägen i korsningen Norrlandsgatan och Smålandsgatan.


Adam Dahlberg och Albin Wessman.

Stjärnkockar öppnar nytt hos Hufvudstaden

Uthyrning Adam & Albin öppnar tillsammans med prisbelönta Josephine Sondlo Nori Bar i Birger Jarlspassagen. Under våren 2022 öppnar den nya cocktailbaren, som ligger intill restaurang Misshumasshu, med ambitionen att ytterligare stärka den anrika passagen som levande mötesplats mitt i Bibliotekstan.


Stockholm.

Danskt smyckesmärke flyttar in hos Hufvudstaden

Uthyrning Under våren 2022 öppnar det danska smyckesmärket Maanesten i Hufvudstadens lokaler på Smålandsgatan 20 i Stockholm. Det blir Maanestens första konceptbutik i Sverige.


Samsøe & Samsøe öppnar ny flaggskeppsbutik i Stockholm.

Samsøe & Samsøe öppnar ny flaggskeppsbutik hos Hufvudstaden

Uthyrning I mitten av december öppnar Samsøe & Samsøe en ny flaggskeppsbutik på Smålandsgatan 20 i Stockholm. Den nya butiken om cirka 170 kvadratmeter kommer erbjuda varumärkets fulla sortiment av mode och accessoarer för kvinnor och män.


La Chemise öppnar i Bibliotekstan, Stockholm.

La Chemise öppnar flaggskepp i Bibliotekstan

Uthyrning Det svenska skjortvarumärket La Chemise öppnar i slutet av 2020 en ny flaggskeppsbutik hos Hufvudstadens i Bibliotekstan, Stockholm. Adressen blir Mäster Samuelsgatan 1 och butiken kommer bestå av drygt 200 kvadratmeter butiksyta fördelat över tre plan.


Bastard Burgers tar plats på Norrlandsgatan i höst.

Hufvudstaden hyr ut till Bastard Burgers på Norrlandsgatan

Uthyrning Streetfoodkedjan Bastard Burgers öppnar under hösten 2020 en ny restaurang i Hufvudstadens fastighet på Norrlandsgatan 31 vid Kungsgatan i Stockholm.


Hufvudstaden hyr ut till MQ Marqet i Göteborg.

MQ Marqets första flaggskeppsbutik i Göteborg city öppnar i Femman

Uthyrning MQ Marqets nya strategi bygger på ökat fokus på e-handel och färre fysiska butiker. I Göteborg city är det butiken i Hufvudstadens Femman i Nordstan som varumärket väljer att satsa på och detta blir kedjans flaggskeppsbutik i centrala Göteborg.


Bibliotekstan.

Franskt modemärke öppnar i Bibliotekstan

Uthyrning Det franska modevarumärket Ba&Sh öppnar efter sommaren sin första fristående konceptbutik i Sverige i Hufvudstadens fastighet på Jakobsbergsgatan 3 i Bibliotekstan, Stockholm. Butiken om drygt 100 kvadratmeter kommer erbjuda varumärkets fulla sortiment av damkläder och accessoarer med hög modegrad.


Lyko öppnar i Femman.

Lyko premiäröppnar i Göteborg

Uthyrning I mars öppnar Lyko sin första butik i Göteborg city i Femman i Nordstan.


Fightbox öppnar på Kungsgatan i Stockholm.

Hufvudstaden fortsätter fylla upp på Kungsgatan

Uthyrning Under våren 2020 öppnar träningskonceptet Fightbox i Hufvudstadens fastighet på Kungsgatan i centrala Stockholm.


chimieyewear 200

Chimi öppnar flaggskeppsbutik i Stockholm

Uthyrning Under våren 2020 öppnar solglasögontillverkaren Chimi Eyewear en ny flaggskeppsbutik i Hufvudstadens fastighet på Kungsgatan 6 i centrala Stockholm.


Bibliotekstan 200

Nytt restaurangkoncept öppnar i Bibliotekstan

Uthyrning Brasseriegruppen öppnar i slutet av november nya restaurangkonceptet Pas D’Art i hörnlokaler på Biblioteksgatan 6 i Bibliotekstan.