Image
Svensk Handel presenterare idag årets första Handelsbarometer.

Pessimism råder i handeln – så mår galleriorna i lågkonjunkturen

Handel Pressade plånböcker och pandemins efterskalv. Idag publicerade Svensk Handel sin senaste Handelsbarometer. Fastighetssverige tog tempen på några av de större galleriorna i Sverige och hur de ser på läget just nu.


Fabrique öppnar nytt i Gamla stan.

Hufvudstaden hyr ut till Fabrique

Uthyrning Efter årsskiftet 2022/23 öppnar Fabrique ett nytt bageri i en av Hufvudstadens fastigheter på Slussplan 5-9 i Gamla stan i Stockholm. Lokalen uppnår cirka 240 kvadratmeter och kommer delas upp i en butiks- och bageridel.


Det norska varumärket Julie Josephine Essentials öppnar hos Hufvudstaden i Bibliotekstan i Stockholm.

Hufvudstaden välkomnar Julie Josephine Essentials till Bibliotekstan

Uthyrning Till hösten 2022 välkomnar Hufvudstaden det norska varumärket Julie Josephine Essentials till Norrmalmstorg 14 i Bibliotekstan. Pop-up butiken om knappt 100 kvadratmeter blir varumärkets första i Sverige. Julie Josephine skapar klädkollektioner för kvinnor med fokus på komfort och kvalitet.


Hufvudstaden hyr ut i Bibliotekstan.

Träningskoncept öppnar hos Hufvudstaden

Uthyrning I höst öppnar ett helt nytt träningskoncept på Norrlandsgatan 10 i Stockholm. Ignite Training Hub blir en ny premiumanläggning med högintensiv gruppträning som specialitet. Träningsanläggningens lokaler utgör cirka 800 kvadratmeter på gatuplan i Hufvudstadens nyrenoverade fastighet belägen i korsningen Norrlandsgatan och Smålandsgatan.


Adam Dahlberg och Albin Wessman.

Stjärnkockar öppnar nytt hos Hufvudstaden

Uthyrning Adam & Albin öppnar tillsammans med prisbelönta Josephine Sondlo Nori Bar i Birger Jarlspassagen. Under våren 2022 öppnar den nya cocktailbaren, som ligger intill restaurang Misshumasshu, med ambitionen att ytterligare stärka den anrika passagen som levande mötesplats mitt i Bibliotekstan.


Stockholm.

Danskt smyckesmärke flyttar in hos Hufvudstaden

Uthyrning Under våren 2022 öppnar det danska smyckesmärket Maanesten i Hufvudstadens lokaler på Smålandsgatan 20 i Stockholm. Det blir Maanestens första konceptbutik i Sverige.


Samsøe & Samsøe öppnar ny flaggskeppsbutik i Stockholm.

Samsøe & Samsøe öppnar ny flaggskeppsbutik hos Hufvudstaden

Uthyrning I mitten av december öppnar Samsøe & Samsøe en ny flaggskeppsbutik på Smålandsgatan 20 i Stockholm. Den nya butiken om cirka 170 kvadratmeter kommer erbjuda varumärkets fulla sortiment av mode och accessoarer för kvinnor och män.


La Chemise öppnar i Bibliotekstan, Stockholm.

La Chemise öppnar flaggskepp i Bibliotekstan

Uthyrning Det svenska skjortvarumärket La Chemise öppnar i slutet av 2020 en ny flaggskeppsbutik hos Hufvudstadens i Bibliotekstan, Stockholm. Adressen blir Mäster Samuelsgatan 1 och butiken kommer bestå av drygt 200 kvadratmeter butiksyta fördelat över tre plan.


Bastard Burgers tar plats på Norrlandsgatan i höst.

Hufvudstaden hyr ut till Bastard Burgers på Norrlandsgatan

Uthyrning Streetfoodkedjan Bastard Burgers öppnar under hösten 2020 en ny restaurang i Hufvudstadens fastighet på Norrlandsgatan 31 vid Kungsgatan i Stockholm.


Hufvudstaden hyr ut till MQ Marqet i Göteborg.

MQ Marqets första flaggskeppsbutik i Göteborg city öppnar i Femman

Uthyrning MQ Marqets nya strategi bygger på ökat fokus på e-handel och färre fysiska butiker. I Göteborg city är det butiken i Hufvudstadens Femman i Nordstan som varumärket väljer att satsa på och detta blir kedjans flaggskeppsbutik i centrala Göteborg.


Bibliotekstan.

Franskt modemärke öppnar i Bibliotekstan

Uthyrning Det franska modevarumärket Ba&Sh öppnar efter sommaren sin första fristående konceptbutik i Sverige i Hufvudstadens fastighet på Jakobsbergsgatan 3 i Bibliotekstan, Stockholm. Butiken om drygt 100 kvadratmeter kommer erbjuda varumärkets fulla sortiment av damkläder och accessoarer med hög modegrad.


Lyko öppnar i Femman.

Lyko premiäröppnar i Göteborg

Uthyrning I mars öppnar Lyko sin första butik i Göteborg city i Femman i Nordstan.


Fightbox öppnar på Kungsgatan i Stockholm.

Hufvudstaden fortsätter fylla upp på Kungsgatan

Uthyrning Under våren 2020 öppnar träningskonceptet Fightbox i Hufvudstadens fastighet på Kungsgatan i centrala Stockholm.


chimieyewear 200

Chimi öppnar flaggskeppsbutik i Stockholm

Uthyrning Under våren 2020 öppnar solglasögontillverkaren Chimi Eyewear en ny flaggskeppsbutik i Hufvudstadens fastighet på Kungsgatan 6 i centrala Stockholm.


Bibliotekstan 200

Nytt restaurangkoncept öppnar i Bibliotekstan

Uthyrning Brasseriegruppen öppnar i slutet av november nya restaurangkonceptet Pas D’Art i hörnlokaler på Biblioteksgatan 6 i Bibliotekstan.


Chanel utökar i Bibliotekstan.

Chanel utökar i Bibliotekstan

Uthyrning Under hösten 2019 växer den nuvarande Chanelbutiken på Birger Jarlsgatan 7 i Stockholm till cirka 500 kvadratmeter, fördelat på två plan.


Maje öppnar i Stockholm.

Franskt modemärke till Hufvudstaden i Stockholm

Uthyrning Det franska modevarumärket Maje öppnar i maj sin första fristående konceptbutik i Hufvudstadens fastighet i Bibliotekstan i Stockholm.


Svenskt modehus öppnar butik på Biblioteksgatan

Uthyrning Hufvudstaden välkomnar en ny hyresgäst till Biblioteksgatan i Stockholm.


Jimmy Choo öppnar första butiken i Norden

Uthyrning Det brittiska lyxaccessoarmärket Jimmy Choo öppnar under hösten 2018 sin första butik i Norden i en av Hufvudstadens fastigheter i centrala Stockholm.


Lululemon öppnar sin första butik i Norden

Uthyrning Lululemon, det kanadensiska hälsoinspirerade livsstilsvarumärket med träningskläder för kvinnor och män, öppnar sommaren 2018 sin första butik i Norden. Butiken kommer vara belägen i en av Hufvudstadens fastigheter i Bibliotekstan på adressen Smålandsgatan 20 och omfattar en yta om drygt 200 kvadratmeter.