Image
Axfasts fastighet Jakob Mindre 5 i centrala Stockholm får en ny hyresgäst på gatuplan.

Meriterad krögare öppnar hos Axfast

Uthyrning Den välmeriterade krögaren Pedro Passinhas med bakgrund från Michelinkrogar likt The Fat Duck och Le Gavroche som öppnar det nya konceptet Botica med rötter i det portugisiska köket på gatuplanet i Axfasts fastigheter Jakob Mindre 5 i centrala Stockholm.


Telge Bostäder når mer än dubbelt så högt som sitt moderniseringsmål.

Telges hyresgäster positiva till renoveringar

Bostäder Telge Bostäders mål är att modernisera 60 lägenheter i sitt bestånd i Södertälje under 2021. Innan årets slut kommer bolaget ha lyckats överträffa målet med mer än det dubbla. Effektiv process och ett bra koncept är bidragande orsaker men också efterfrågan. – Vi är positivt överraskade över det stora intresset och gensvaret hos hyresgästerna, säger Pontus Werlinder, vd Telge Bostäder.


The Tivoli i Helsingborg får ny ägare.

Midroc säljer i Helsingborg

Transaktioner Midroc Properties har genom försäljning av dotterbolag avyttrat tomträtten Ångfärjestationen 1 – i folkmun kallad "The Tivoli" – belägen i centrala Helsingborg till Baravaragruppen.


Fastighetskvinnan
Sandra Mobaraki menar att kompetensförsörjningen är det stora hotet mot utvecklingen av byggbranschen.

Byggsandra om branschens största hot mot utvecklingen

Fastighetskvinnan Sandra Mobaraki, känd som Byggsandra och Sveriges första bygginspiratör, kommer och föreläser på seminariet Fastighetskvinnan den 14 oktober. I dag publicerar hon ett inlägg på Fastighetssverige: Kompetensförsörjningen: Byggbranschens största hot mot utvecklingen.


Peab säljer sina andelar i Nya Bara Utveckling till Brinova.

Brinova köper bostads- och samhällsfastigheter för 475 miljoner

Transaktioner Peab avyttrar sitt 50-procentiga ägande i Nya Bara Utvecklings AB till Brinova. Nya Bara Utvecklings AB har varit samägt med Volito Fastigheter och har de senaste åren utvecklat fastigheter omkring Bara Centrum, strax öster om Malmö.


Sandra Mobaraki, inspiratör och byggkommunikatör som driver nätverket #byggranschenskvinnor.

Hon vill bygga upp jämställdheten i branschen

Bygg/Arkitektur Sandra Mobaraki beskriver sig själv som Sveriges första bygginspiratör. Med nätverket #byggbranschenskvinnor jobbar hon för en ökad jämställdhet i bygg- och anläggningsbranschen och strävar efter att ge verksamma kvinnor en plattform där de kan dela med sig av sina erfarenheter. För Fastighetssverige berättar hon om nätverkets snabba tillväxt, årets satsning på Internationella kvinnodagen och sin syn på hur branschen kan förbättra jämställdheten.


Helena Bjarnegård.

Rådet för hållbara städer listar åtgärder som ska göras under 2019

Sverige Gemensamma åtgärder och strategisk samverkan i fokus i Rådet för hållbara städers rapportering till regeringen 2019.


Nya riksarkitekten blir ordförande för Rådet för hållbara städer

Sverige Regeringen har utnämnt riksarkitekt Helena Bjarnegård till ordförande i Rådet för hållbara städer från 1 januari 2019.


Klart för Sigtunahems första kvarter

Bygg/Arkitektur Sigtunahem bygger sitt första kvarter i Sigtuna stadsängar, och anlitar Boetten bygg som byggentreprenör.


Nytt samarbete för
hållbarhetscertifiering av stadsdelar

Sverige 22 aktörer, bland annat fastighets- och byggbolag, kommuner och organisationer, har dragit igång projektet Hållbarhetscertifiering av stadsdelar (HCS). Syftet är att förbättra samordningen mellan stat, kommun och privata intressenter.