Image
The Tivoli i Helsingborg får ny ägare.
The Tivoli i Helsingborg får ny ägare. Bild: Midroc Properties

Midroc säljer i Helsingborg

Transaktioner Midroc Properties har genom försäljning av dotterbolag avyttrat tomträtten Ångfärjestationen 1 – i folkmun kallad "The Tivoli" – belägen i centrala Helsingborg till Baravaragruppen.
Publicerad den 3 November 2021

Baravaragruppen är en lokal restaurang och nöjeskoncern med stark förankring i staden som också bland annat driver restaurangerna Bara Vara och Sillen & Makrillen i staden. Baravaragruppen driver även via dotterbolag verksamheten i The Tivoli.
– Vi har under det senaste året fört diskussioner med Baravaragruppen om möjligheten att genomföra affären. Vi är mycket glada för att det är just Baravaragruppen som genom dotterbolag bedrivit verksamheten i byggnaden som också är köpare. Det borgar för en långsiktighet och ger dom också möjligheten att satsa ytterligare på den anrika och historiskt viktiga byggnaden i sitt fanastastiska framskjutna läge i staden, säger Magnus Skiöld, arbetande styrelseordförande i Midroc Properties.
– Vi är glada och tacksamma att Midroc ger oss denna möjlighet att ytterligare fastställa vår långsiktighet med verksamheten på The Tivoli samt vårt engagemang i staden. Vi ser det som ett stort ansvar att förvalta Ångfärjestationen och det ger oss möjlighet att investera och genomföra de förändringar och anpassningar som vi anser verksamheten behöver, säger Jesper Liljegren, styrelseordförande i Baravaragruppen.

Baravaragruppen tillträdde genom bolagsförvärvet Ångfärjestationen 1 den 29 oktober.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige