Image

Nuder-stuga på Globen

OJDÅ! I dag placeras en röd stuga på Globen. Det är ett slags konstverk – och förre finansminister Pär Nuder (S) är en av initiativtagarna.
Publicerad den 26 Maj 2009

Tanken är att konstnären Mikael Genbergs månhusprojekt ska uppmärksammas.

- Konstverket är en del i synliggörandet av det hängivna arbete som pågår med att placera en svensk röd stuga på månen, säger han.

- Vi tycker att det är otroligt kul att använda Ericsson Globe som budbärare för ett så innovativt och spännande konstprojekt. Det här projektet och invigningen av Skyview i slutet av året är två sätt att lyfta fram arenan i nya sammanhang när vi i år firar 20 år som stadens landmärke, säger Ninna Engberg, vd Stockholm Globe Arenas.

Mikael Genberg, konstnär från Västerås, har tidigare byggt hotell i träd, Hotell Hackspett, och under vatten, Utter Inn. Hotellen är byggda som små röda stugor med vita knutar. Genberg har i sitt konstnärskap velat visa att konst också kan finnas utanför gallerierna. Om inte människan kommer till konsten får konsten komma till människan, är ett viktigt budskap. Inte minst i Månhusprojektet.

- Svensk rymdforskning och teknik ligger långt fram och i ett samarbete med Nasa är det fullt möjligt att vi 2012 kan inviga världens första konstverk på månen, säger Pär Nuder, ordförande i föreningen Månhusets Vänner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige